Omkom da dekk eksploderte

34-åringen skulle montere dekket på traileren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fikk melding om arbeidsulykken klokka 12.51. Det var bedriften der mannen jobber, Bil- og Anleggsdekk i Jakob Askelandsvei på Sandnes, som ringte inn nødmeldingen.

- Ulykken skjedde da et dekk som var lappet skulle monteres på kjøretøyet, sier operasjonsleder Arvid Jensen ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Mannen døde på stedet. Trailersjåføren som sto i nærheten da dekket eksploderte, ble sendt til Stavanger universitetssykehus med lettere skader.

Politiet har sendt både kriminalteknikere og taktiske etterforskere til ulykkesstedet, men det er fortsatt uklart hva som førte til at dekket eksploderte.


Ansatte preget
- Det finnes flere vitner til ulykken. Disse vil bli avhørt i tur og orden, sier Jensen.

Alle de pårørende var varslet ved 17.30-tida i dag.

Ifølge Stavanger Aftenblad kommer Arbeidstilsynet til å vente noen dager med å sette i gang etterforskning av hensyn til de ansatte ved bedriften, som er svært preget av ulykken.

10. februar i år omkom en 33 år gammel mann i Hillevåg etter at et traktordekk eksploderte. 33-åringen holdt på å sveise en sprekk i felgen på boreriggen (en anleggsmaskin), da dekket eksploderte.