Omkom etter å ha fløyet rett i fjellveggen

En mann er bekreftet omkommet etter å ha truffet en fjellvegg i Simadalen i Eidfjord.

OMKOM: En fallskjermhopper har truffet fjellveggen i Simadalen i Eidfjord. Han omkom av skadene han pådro seg og ble hentet ut av et Sea King-helikopter. Foto: Vegard M. Aas
OMKOM: En fallskjermhopper har truffet fjellveggen i Simadalen i Eidfjord. Han omkom av skadene han pådro seg og ble hentet ut av et Sea King-helikopter. Foto: Vegard M. AasVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En fallskjermhopper har truffet fjellveggen i Simadalen i Eidfjord. Han omkom av skadene han pådro seg.

- Jeg kan bekrefte at hopperen er omkommet, vi har mannskaper der nå og jobber med å ta hopperen ned fra fjellet, sier lensmann Øyvind Rosseland til bt.no like over klokken 18.

Espen Høst, sikkerhetsansvarlig for fallskjerm under ekstremsportveko, sier at de er på stedet.

- Vi prøver å få oversikt over situasjonen og lede redningsarbeidet, sier Høst.

Full forvirring Det har vært full forvirring om hvilket utstyr personen skal ha hatt. Ifølge Høst hadde personen fallskjerm. Hovedredningssentralen sier vingedrakt og fallskjerm, mens politiet sier paraglider og fallskjerm.

Arild Tvilde, sikkerhetskoordinator for Ekstremsportveko på Voss, sier at det har vært en fallskjermulykke. Den omkomne var del av en større gruppe som hoppet fra helikopter.

- Det er ingen basehoppulykke eller flyging med vingedrakt, sier Tvilde

Sammen med politi og helsepersonell er HRS' mannskaper på stedet.

- Det er observert at en mann har kollidert i fjellveggen, og at han har falt videre nedover uten å ha utløst fallskjermen sin, sier politiførstebetjent Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt.

Ikke en del av ekstremsportveko Det har vært fire ekstremsportulykker i Hordaland i dag. Arild Tvilde sier til bt.no at ingen av de fire ulykkene som har skjedd i dag har med Veko å gjøre.

- Ingenting av det som har skjedd i dag står i programmet til Veko. Det er snakk om utøvere som har holdt på på egen hånd, og de enkelte klubbene regulerer sine egne aktiviteter, sier Tvilde.

Han påpeker at arrangørene ikke kan ha et overordnet sikkerhetsansvar.

- Om vi skulle svare for sikkerheten til alt som skjer, ville det være omtrent som om vi skulle kontrollere turgåere som går i påskefjellet. Vår jobb nå er å samle mest mulig informasjon og sørge for at det som går ut er korrekt. Det er telefonstorm nå, sier han videre.