Omkom etter båtforlis

Mannen som var savnet etter forliset til «Borgøygutt», den 21 år gamle Ivar Alstveit, ble funnet omkommet klokka 13.15 i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var dykkere fra dykkerfartøyet «Norddykk» som fant den savnede på havbunnen i Landegodefjorden, like ved den forliste båten. 21-åringen hadde ikke overlevingsdrakt på seg da han blir funnet.

Redningsaksjonen er nå avsluttet, og Bodø politikammer overtar den videre oppfølging av saken.

Egil Johannes Østebøvik (65) fra Espevik og Halvor Johan Østebøvik (66) fra Tysvær omkom også da sildesnurperen fra Nedstrand i Tysvær kommune i Rogaland forliste ved 02-tida i natt.

Skipet hadde et mannskap på seks. Tre er funnet i live, en av dem sterkt nedkjølt. De tre ble brakt til Nordland Sentralsykehus om lag en time etter forliset.

Slagside

Den forliste fiskebåten ligger på grunn ved Løpsholmen, om lag fire nautiske mil fra Bodø. Fartøyet har slagside og tar inn vann. Det var tidlig lørdag ettermiddag for dårlig vær til eventuelt å få brakt «Borgøygutt» flott og inn til land.

- Båten var trolig på vei for å fiske sild i Vestfjorden om lag 50 nautiske mil fra Løpsholmen da den havarerte, sier pressetalsmann Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge i Bodø til NTB.

Årsaken til havariet var i dag uklart. Det vil bli avholdt sjøforklaring.

25-åring i god form

Det står etter forholdene bra til med den 25 år gamle fiskeren som var nedkjølt og måtte legges inn på intensivavdelingen ved Nordland Sentralsykehus.

Ifølge sykehuset hadde han moderat senket kroppstemperatur (32 grader) da han ble brakt inn.

- Han hadde også svelget en del saltvann, og noe av det hadde han fått i lungene. Nå er han utenfor fare, men vi beholder ham her for å passe på at han ikke får men av vannet i lungene, sier overlege Erik Waage Nielsen ved intensivavdelingen til NTB.

De to fiskerne som ble brakt inn til sykehuset sammen med sin nedkjølte kamerat, var i fysisk god form. De ble ikke innskrevet ved sykehuset, men overnattet i mottakelsesavdelingen.

I morges var de ute av sykehuset. Hovedredningssentralen opplyser at alle de tre som ble berget etter forliset var iført overlevelsesdrakter.

(NTB)