Omkom i båtulykke

Det var den tidligere verdensmesteren i boksing, Magne Havnå, som omkom i ei båtulykke utenfor Risør i natt. Kona (38) overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var naboer til Sørlandet Feriesenter i Risør som ved 04.15-tida i natt fikk øye på en 17 fots åpen, hurtiggående fritidsbåt som kjørte ukontrollert i ring ute på fjorden.

Stanset båten

Fra land kunne de skjelne en skikkelse som hang tilsynelatende livløs over rekka. Dette var Havnås 38 år gamle kone.

Folk på land varslet politiet, og satte ut i en småbåt for å forsøke å stanse båten.

Da så de at kvinnen var viklet inn i noe tauverk eller fendere langs båten, og hang over rekka.

Ved nærmest å torpedere den løpske båten fikk de endelig stanset den, og kvinnen ble brakt forkommen og delvis bevisstløs til land.

- Før hun ble brakt til Arendal sykehus, klarte hun å fortelle politiet at hun hadde vært sammen med sin ektemann i båten, forteller Toralf Jørgensen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Dagbladet.no i natt.

Funnet livløs

Like etter klokka fem ble Magne Havnå funnet flytende i vannet, i nærheten av der båten hadde kjørt i sirkler tidligere.

Gjenoppliving ble forsøkt, men uten resultater. Ekteparet Havnå kommer fra Risør.

Det skal ha vært svak vind og gode forhold da ulykken skjedde. Politiet har foreløpig ingen forklaring på hva som kan ha hendt i båten før ulykken.

Det ble sendt ut luftambulanse, redningsbåt og redningshelikopter til stedet for å sjekke om det kunne ha vært flere om bord i båten.

Båten undersøkt

I morgentimene i dag ble ulykkesbåten, som eies av Havnås bror, brakt til land ved Sørlandet Feriesenter. Der ble den undersøkt av politiets teknikere.

- Det er for tidlig å si om det ble funnet noen feil på båten, sier Agder-politiet til Dagbladet.no i ettermiddag.

I sorg

Boksepromotor og tidligere proffbokser Steffen Tangstad mottok budskapet om Havnås død med sorg.

- Han var en ung mann, og mine tanker går først og fremst til hans pårørende, sier Tangstad til NTB.

- Magne var alltid blid og imøtekommende, legger han til.

Proffbokser

Magne Havnå kom fra Hope ved Risør. Han gjennomførte sin første kamp som 15-åring, og ble tre ganger norgesmester i boksing.

I 1986 ble han profesjonell bokser, og samme år fikk han en femteplass i VM. Til sammen bokset Magne Havnå 22 profesjonelle kamper, og vant 19 av disse.

Havnå nådde sitt høydepunkt i karrieren da han ble WBO-verdensmester i cruiservekt på 17. mai 1990, etter å ha slått Richard Pultz knockout i 5. runde. Cruiservekt er en vektklasse mellom lett tungvekt og tungvekt. Havnå forsvarte tittelen to ganger, men ga i 1992 avkall på den. Han bokset tre kamper i tungvekt før han la boksehanskene på hylla i 1993.

OMKOM: Den tidligere proffbokseren Magne Havnå (40) døde etter en båtulykke i Risør.