Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omkom i bilulykke

Ved 19-tida i går kveld omkom Marius Müller (40) i en bilulykke på Østre Aker vei i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han omkom da han kjørte inn i en stolpe. Den kjente gitaristen var alene i bilen da ulykken skjedde.

Politiet i Oslo bekreftet overfor Dagbladet seint i går kveld at Marius Müller mistet kontrollen på stasjonvognen, en 1980-modell Oldsmobile. Det fortsatt er uklart hvorfor han kjørte av veien ved utgående bomstasjon ved Sledemeien.

Politiet fikk beskjed om ulykken klokken 18.59 i går kveld. Ambulansepersonell foretok gjenopplivingsforsøk på åstedet, men uten at det nyttet.

-Det er for tidlig å si noe sikkert om årsaken til ulykken, sier Svein Bruland på kriminalvakta ved Oslo politidistrikt.

Tenåringshelt

Marius Müller var en av de mest markante musikerne i Norge de siste tjue åra.

På begynnelsen av 80-tallet var han den store tenåringshelten med megahiten «Den du veit» og et heftig slagord som «erre for høyt, erru for gammal». Seinere starta han blues-rock trioen Funhouse sammen med Pål Reinertsen og Per Hillestad.

Landets beste

Müller var kjent som en av Norges beste gitarister, inspirerte av legenden Jimi Hendrix. Han har også skaffet seg et navn i Sverige etter nært samarbeide med Bjørn Afzelius og Mikael Wiehe. Han ble også brukt som produsent og han stod bak spakene på Hilde Heltbergs siste plate.

Hans siste opptreden var for en uke siden, da han spilte under minnekonserten til Smugets grunnlegger, Gunnar Simonsen.

<B>DYKTIG MUSIKER:</B> Marius Muller har vært en av våre mest markerte norske musikere gjennom 20 år. Dette bildet er tatt i forbindelse med lanseringen av den siste plata hans.