Omkom i brann

TØNSBERG (Dagbladet): Det var pensjonistekteparet Asta (80) og Daniel Moe (82) som omkom i den tragiske brannen i Tønsberg om morgenen julaften. Brannårsaken er fortsatt en gåte for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først mandag vil tekniske eksperter gå nøye gjennom leiligheten i Solveien på Kaldnes. Etter det Dagbladet forstår er det mistanke om at brannen startet i stua, men det er uklart hvordan.

Mannen ble funnet omkommet inne i leiligheten, mens kvinnen klarte å komme seg ut på balkongen i andre etasje. Det var full fyr i nattøyet hennes.

Helt utbrent

To politibetjenter kom til unnsetning og fikk slokt flammene, men den eldre kvinnen døde på Vestfold sentralsykehus seinere på dagen. Hun hadde alvorlige brannskader og var i sjokk over dødsfallet som hadde rammet mannen hennes.

Leiligheten til ekteparet var helt utbrent. De andre leilighetene i firemannsboligen fikk vannskader under slokkingen.

Flere branner

  • Natt til 1. juledag fikk brannvesenet melding om at det brant i et hus på Siggerud utenfor Oslo. Det var ingen hjemme da brannen oppsto ved 01-tida, og flammene ble slokt før de rakk å gjøre særlig skade.
  • På Stokka utenfor Stavanger ble en kjellerstue utbrent etter at det tok fyr ved 05-tida. Personene som var i huset da brannen oppsto kom seg uskadd ut.
  • Beboerne i et bolighus på Etterstad i Oslo klarte å komme seg uskadd ut da det brøt ut brann ved 12.50-tida 1. juledag. Brannen startet i en trapp, og brannvesenet fikk kontroll over brannen før den rakk å spre seg.
  • En eldre mann pådro seg lettere brannskader da det begynte å brenne i hans trygdeleilighet på sykehjemet i Melhus i Sør-Trøndelag om kvelden 1. juledag. Mannen fikk førstehjelp på stedet, før han ble sendt videre til sykehus.

Brannen startet ved 23.30-tida, og flammene ble slokt umiddelbart etter at brannvesenet kom til stedet.