Omkom i bussvelt

En buss full av turister har veltet på E6 sør for Otta. En person skal ha omkommet og ti er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en buss fra Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap som veltet på et jorde seks kilometer sør for Otta. En person er omkommet og rundt 15 skadd. Det var 34 personer ombord i bussen.

Den omkomne var ifølge Nettavisen fra Singapore.

- Bussen har gått ut i en kornåker i en svak venstresving. Den ligger ti meter fra veien og den har ramlet utfor en kant på noen meter. Det har vært et par redningshelikoptre her pluss noen titalls redningsarbeidere. Det ser stygt ut. Flere redningsarbeidere er i aktivitet rundt bussen, og det virker som de har kontroll over situasjonen sier Ingebreth D. Sandbu, som er nærmeste nabo over elva Lågen til ulykkesstedet, som ligger 200 meter syd for Gammelsandbu på E6.

- Det har vært flere ulykker på samme sted tidligere, men jeg vet ikke om det har vært dødsulykker. Flere biler har kjørt ut i denne svingen, sier Sandbu.

Bussen var på vei sørover.

E6 ble en kort periode åpnet opp igjen for trafikk i begge retninger, men er nå stengt igjen.

- Bussen var full av utenlandske turister. Den var innleid fra oss av en av Europas største turarrangører. De var på vei til Lillehammer i dag og skulle til Oslo i morgen. Turen skulle avsluttes søndag, sier daglig leder Svein Stensrud i JVB Tur til Dagbladet.no.

Det er sendt fire luftambulanser og 5 ambulansebiler til ulykkesstedet. Det ble også sendt et Sea King redningshelikopter fra Hovedredningssentralen på Sola, men det ble trukket tilbake fordi det ikke var behov for det, opplyser Hovedredningssentralen til Dagbladet.no.

Vakthavende ved Gudbrandsdalen politidistrikt opplyser til Dagbladet.no at ulykken skjedde rett før klokka 13 i dag, og at ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken.

Oppland sentralsykehus i Lillehammer oppgir å ha tatt imot 12 skadde med moderate til lette skader etter ulykken. De fleste har bruddskader.

TURISTER: Det var en buss fra Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap som veltet på E6.
MANGE SKADD: Over 15 mennesker ble skadd i ulykken, en mann fra Singapore omkom.
ULYKKESSTED: Ifølge naboer har det vært flere ulykker på samme sted.