Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omkom i eksplosiv brann i boligblokk

Vitner meldte om kraftig smell i 20.50-tida ved Åsane senter. Seks til sykehus.

DRAMATISK: Flere personer ble i kveld evakuert med stigebil fra lavblokka på Åsane. MMS-foto: Tor Erik Mathiesen / Dagbladet
DRAMATISK: Flere personer ble i kveld evakuert med stigebil fra lavblokka på Åsane. MMS-foto: Tor Erik Mathiesen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder? Send mms til 2400 eller epost til 2400@db.no.

(Dagbladet): En person er omkommet i brannen ved Åsane senter i tillegg til de seks som er skadd, opplyser operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til Dagbladet ved 23-tiden.

- Vedkommende ble funnet død i leiligheten. Vi kan foreløpig ikke opplyse om det er en kvinne eller mann, sier operasjonslederen.

Det var i kveld voldsom røykutvikling under en brann ei lavblokk ved Åsane senter utenfor Bergen. Det bor flest eldre mennesker i blokka, som er tilknyttet Rosenkilde borettslag.

- Ialt seks personer er skadd, men vi kjenner foreløpig ikke skadeomfanget. Fire er kjørt i ambulanse til Haukeland og to blir behandlet ved Bergen legevakt. Brannvesenet meldte klokka 22.01 at brannen er slokket, opplyser operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Ventet på stigebil Flere eldre beboere ble stående på balkonger og vente på å bli reddet ut med stigebiler.

- I 20.50-tida fikk vi melding om et kraftig smell - en mulig eksplosjon - og røykutvikling i ei lavblokk med adresse Åsane senter. Brannvesen, politi og ambulanser har rykket ut til stedet. Vi har nettopp fått melding fra brannvesenet om at dette er en stor brann, sier operasjonsleder Erik Gjesdal ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet i 21.15-tida.

Ialt 10 personer ble evakuert fra den eksplosive brannen.

- Vi regner ikke med at leilighetene er beboelige i natt, sier operasjonsleder Svein Lyssand.

Ni leiligheter Det er i alt ni leiligheter i blokka, fordelt over 2., 3. og 4. etasje. Det bor ingen i 1. etasje.

- Det var i alt 10 mennesker i leilighetene da vi kom. Noen ble løftet ned fra terrassene, de andre ble båret eller hjulpet ut, opplyser varabrannsjef Karl Otto Nesdal i Bergen brannvesen til Dagbladet.

Det kom flere telefoner i løpet av kort tid til 110-sentralen, og vi hadde første mannskap på plass etter noen få minutter. Den nærmeste brannstasjonen ligger mindre enn en kilometer unna.

- Flere vitner sier de hørte en eksplosjon. Hva kan brannvesenet si om det?

Vet hvor det startet - Det overlater vi til politiets etterforskning å finne ut av. Vi vet i hvilken leilighet brannen oppsto, og opplevelser av smell eller eksplosjon har generelt sett ofte med ansamling av røykgasser å gjøre, sier varabrannsjef Karl Otto Nesdal.

Han understreker at både denne og andre blokker i området er bygd i betong med god bygningsteknisk brannsikring.

- Generelt brer røyken seg når folk åpner dørene for å rømme eller sjekke hva som skjer, sier varabrannsjefen.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media