Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omkom i flammene

Den 56 år gamle mannen fra Luster i Sogn skulle bare brenne opp noe avfall. En time seinere ble han funnet omkommet på brannområdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her brenner det:

  • Luster
  • Bøverdalen
  • Austrheim
  • Sotra
  • Fana
  • Sokndal

SOKNDAL/LUSTER/OSLO (Dagbladet): Slitne brannmannskaper har nærmest jobbet døgnet rundt for å begrense skadene fra brannene som herjer store deler av Sør- og Vestlandet. I Luster i Sogn kom de for seint. En 56 år gammel mann ble funnet død på brannområdet. Mannen er fra området rundt Luster. - Det vi vet med sikkerhet er at mannen skulle brenne noe avfall og treverk i tilknytning til eiendommen sin. Politi og brannvesen fikk melding om brannen rundt klokka 14.15. Klokka 15.00 ble mannen funnet død. Det er vanskelig å si noe mer om hva som har skjedd. Mannen kan ha fått et illebefinnende, sier lensmann Arne Korneliussen i Luster til Dagbladet.

Evakuert

Flere steder i landet har fortvilte mennesker vært nødt til å forlate hjemmene sine. I Sandbekk og Porshølen i Sokndal kommune på Sørlandet ble bebyggelsen evakuert. 10- 15 bolighus var truet av flammene. - Da jeg våknet i morges, så jeg røyken velte over åskammen. Så slo flammene opp, og begynte å krype nedover mot huset. Jeg er bare glad dette ikke skjedde midt på natta, sier Helga Johnsen (67). Hun er en av de evakuerte. Til slutt var nesten hele dalsøkket røyklagt, og politiet kom for å be dem dra. Nina Solbjørg fra Porshølen måtte evakuere med to barn, to hunder og tre hester.

- Vi var redde, ja. Men selv om huset skulle ha brent ned, var uansett det viktigste å få ut ungene og dyra, sier Solbjørg. Ungene på tre og seks år var i går trygt forvart hos mormor i nabobygda. Nina Solbjørg og samboeren Robert Nyborg ble igjen for å følge slokkingsarbeidet og se hvordan det gikk med huset.

Vanskelig

I går kveld brant det på flere forskjellige steder i sørlandskommunen. Brannmannskapene hadde ikke kontroll over brannene, men de evakuerte husene skal nå være utenfor umiddelbar fare. Skiftende vindretning og knusktørt landskap gjør imidlertid slokkingsarbeidet veldig vanskelig. - Skrekkscenariet er at brannene skal spre seg videre mot bebyggelsen i Hauge. Vi har ingen muligheter til å slokke brannen med det første, vi må bare sikre at bygninger er utenfor fare. Vi har ikke kontroll, sier politiførstebetjent Kjetil Andersen ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet

Ute av kontroll

I Bergen jobbet flere hundre personer på spreng for å få kontroll over brannen i Fana og Arna. I går kveld hadde flammene allerede slukt flere hundre mål. Brannsjef Helge Eidsnes i Bergen satt i natt i krisemøte med politiet for å avgjøre hvordan situasjonen kan håndteres.

- Når vi må sette helikoptrene på bakken uten å ha kontroll over brannen, har vi store problemer. Det kommer til å brenne kraftig i hele natt, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt til bt.no. Bare i Hordaland har det i løpet av påsken vært rundt 30 skog- og gressbranner.

BRANNBEKJEMPELSE: Mellom Dyngelandsveien og Totlandsvien i Fana. <!--/BTEK3-->
EVAKUERT: Nina Solbjørg, Helga Johnsen og Robert Nyborg. <!--/BTEK2--><!--BTEK3-->
DØDSBRANN: En 56 år gammel mann fra Luster i Sogn døde i brann i går. Her fra utkanten av brannsonen. <!--/BTEK1--><!--BTEK2-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media