Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omkom i rafte-drama

En tsjekkisk rafter omkom i elva Grøva på Nordmøre i ettermiddag. De seks kameratene forsøkte fortvilt å få løs mannen, som ble liggende opp ned i vannet etter at kajakken hans hadde kilt seg fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sju mennene fra Tsjekkia var på rafte-ferie i Norge og la i dag turen til Grøva, ei sideelv til Driva. Ulykka skjedde da elva i et av strykene førte kajakken til den ene under vann, der den kilte seg fast inn i berget. Kajakken liggende opp ned i vannet.

Satt fast

De andre seks gjorde gjentatte forsøk på å få han løs, uten å lykkes. Området er et kjent utfartssted og flere ble hjelpeløse tilskuere til dramaet fra veien. Legehelikopter og dykkerere ble tilkalt, men hjelpen kom for sent. Ulykka skjedde klokka 12.30. Halvannen time senere ble det konatert at mannen hadde druknet.

- Risikosport

- Vannføringa i elvene er stor i dette området for tida på grunn av snøsmelting og mye nedbør. De som driver med dette bør vite at rafting er en farlig risikosport, sier vaktsjef Kåre Hals ved Nordmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling