Omkom i stridsvognulykke

En norsk soldat omkom og en annen er alvorlig skadet etter at en stridsvogn kjørte ut i et vann under øvelse i Ofoten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet fikk melding om at en stridsvogn med fire personer var kjørt ut i et vann klokka 23.15 torsdag kveld.

Ulykken skjedde da stridsvognen gikk gjennom isen på et myrvann på Veggfjell, rundt hundre meter fra E10 ved Bjerkvik i Ofoten i Nordland.

Forsvaret og politiet iverksatte full utrykning, med dykkere og redningsmannskaper.

Alle fire var hentet ut klokka 00.35. En av dem ble forsøkt gjenopplivet, men livet sto ikke til å redde.

- En person er bekreftet omkommet, sier operasjonsleder Kjell Arvid Andersen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.no. 

Stridsvognen som deltok i militærøvelsen Cold Response, tilhører Telemark bataljon og er av typen Leopard 2.

Tilstanden kritisk

En av de andre om bord skal være alvorlig skadet og er fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø.

- Tilstanden hans er kritisk og uavklart, og han er nå under intensivbehandling, sier informasjonsmedarbeider Knut Hansen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge til Dagbladet.no klokka 03.20.

De to andre soldatene om bord, klarte å komme seg ut av stridsvognen på egenhånd. De skal ha kommet fysisk uskadd fra ulykken.

Tungt budskap

- Mine tanker går først og fremst til de pårørende. Det er en ufattelig belastning å motta de budskap jeg i natt dessverre må sende, og alle berørte har min dypeste medfølelse, sier viseadmiral Jan Reksten, øvingsleder for Cold Response 06, i en pressemelding.

- I samråd med mine kolleger i øvingsledelsen har jeg foreløpig besluttet å kansellere morgendagens planlagte program, samt at den berørte avdeling umiddelbart trekkes ut av øvelsen, sier Reksten.

Øvelsen Cold Response er den største i Norge i 2006. Om lag 10 000 soldater fra elleve nasjoner deltar. Øvelsen varer til 22. mars.

Etterarbeid

Forsvaret arbeider nå med å berge vognen. Det var kun litt av tårnet som stakk opp av vannet etter ulykken.


E 10 var stengt en stund i forbindelse med redningsarbeidet, men er nå til dels åpnet igjen, og trafikken dirigeres manuelt på stedet.

LEOPARD:</B> Det var en stridsvogn av denne typen som kjørte ut i et vann torsdag kveld i forbindelse med øvelsen Cold Response i Ofoten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer