Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omkom i styrt

En mann (32) er funnet omkommet etter helikopterstyrten søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅSANE/OSLO (Dagbladet.no): Mannen (32) ble funnet i nærheten av helikopteret natt til mandag. Han er nå bragt til Haukeland universitetssykehus.

- Helikopteret er nå hevet, og er på dekket på kranbåten, sier Operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no

Den omkomnes far (56) og samboer (28) kom fra havariet med lettere fysiske skader. De to er innlagt til observasjon ved Haukeland universitetssykehus.

Det lille private helikopteret styrtet like etter at det tok av fra Breistein fergekai ved Åsane i Bergen i går ettermiddag.

Redningsmannskapene fryktet lenge at maskinen var sunket flere hundre meter ned i dypet.Det var klokka 12.47 i dag at vitner meldte fra at et helikopter hadde styrtet.

Fløt opp

Helikopteret mellomladet på fergekaia angivelig for å ta ombord noen flere passasjerer.

- Helikopteret sto på kaia. Det var tre personer ombord. Så lettet det, men mistet raskt høyde og traff sjøen, sier Bente Reigstad til Dagbladet.no.

Hun satt i bilen sin ved kaia og ventet på en ferge da helikopteret styrtet i sjøen.

Hun forteller at en kvinne raskt kom til overflaten. Noen minutter senere fløt piloten opp. Han var bevisstløs.

Begge ble sendt til Haukeland universitetssykehus i Bergen.

- De har det etter forholdene relativt bra og er bare påført lettere skader, sier skadestedsleder Geir Kristiansen til Dagbladet.no.

Hadde kontakt

Årsaken til styrten er ikke kjent.

- Piloten var i kontakt med tårnet på flyplassen på Flesland før det landet på kaia. Det ba om trafikkinformasjon. Det opplyste ikke om problemer av noen art, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til Dagbladet.no.

Piloten var ikke i kontakt med tårnet da det tok av igjen og styrtet. Piloten hadde heller ikke rapportert om noen reiserute.

Havarikommisjonen for sivil luftfart vil lede etterforskningen sammen med politiet i Hordaland.

SØKER:</B> Dykkere fra brannvesenet søkte lenge etter helikopteret uten å finne det.
REDDET:</B> To personer, en mann og en kvinne ble reddet ombord i en småbåt etter ulykken. De er lettere skadd. En av de som ble reddet var piloten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media