Raftingulykke:

Omkom i ulykke

21 år gamle Everett Roman Jackson ble søndag funnet omkommet.

FUNNET DØD: Everett Roman Jackson fra Louisiana ble søndag funnet død i elva han raftet i. Foto: Handout
FUNNET DØD: Everett Roman Jackson fra Louisiana ble søndag funnet død i elva han raftet i. Foto: Handout Vis mer
Publisert

21 år gamle Everett Roman Jackson fra Raceland i Louisiana ble 11. juni meldt savnet etter en raftingulykke i et vassdrag i byen Payette i Idaho, USA.

Jackson var andreårsstudent ved universitetet i Louisiana og var ifølge lokalavisa Idaho Statesman en lovende basketballspiller på universitetets skolelag.

Det ble igangsatt en storstilt redningsaksjon for å finne 21-åringen.

Frivillige samt redningsmannskaper har, ifølge avisa, brukt de siste åtte dagene på å finkjemme området hvor den unge mannen forsvant, med både vannskutere og båter.

Var på besøk hos kjæresten

Søndag 19. juni ble 21-åringen funnet druknet, om lag tre kilometer lenger ned i elva fra der han forsvant.

- Familien er i våre tanker og bønner i denne svært vanskelige tida. Vi er takknemlige for alle frivillige og redningspersonell som hjalp til i søket, sier Donnie Wunder fra politiet i Gem County.

Jackson var på besøk hos kjæresten i Idaho da ulykken fant sted. Flere av hans familiemedlemmer fra Louisiana fløy til delstaten for å bidra i søket.

- Stor sorg

Ifølge pårørende skal 21-åringen og kjæresten ha forsøkt å padle flåten til ei brygge da de mistet en avstikker de egentlig skulle rafte videre inn i.

På grunn av den sterke strømmen havnet begge i vannet. Kjæresten skal ha klart å klamre seg til en grein, mens Jackson forsvant med strømmen, skriver den lokale nyhetskanalen WBRZ 2.

- Det er med stor sorg at vi har fått vite at Everett Jackson har blitt funnet. Vi deler opplysninger om begravelsen etter at kroppen er fraktet hjem. Vær så snill å ha Everetts familie i deres tanker og bønner de kommende dager og uker, skriver universitetet i en uttalelse publisert på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer