Omkom i Vøringsfossen

Kvinne var trolig del av utenlandsk turistfølge falt rundt hundre meter fra et utkikkspunkt.

OMKOM I VØRINGFOSSEN: Her er et bilde av Vøringfossen og Måbødalen. Her skal en person ha omkommet etter et fall. Arkivfoto: Willy Haraldsen / Scanpix
OMKOM I VØRINGFOSSEN: Her er et bilde av Vøringfossen og Måbødalen. Her skal en person ha omkommet etter et fall. Arkivfoto: Willy Haraldsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kvinne er død etter å ha falt fra et utkikkspunkt ved Vøringsfossen i Hardanger i ettermiddag.

Ifølge operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt var den omkomne kvinnen trolig en del av et utenlandsk reisefølge. Han forteller at det var flere tyskere og polakker som ringte inn hendelsen.

Funnet i bunnen Politiet ser på hendelsen som en ulykke.

- Ved 16.30-tiden fikk vi to meldinger om at noen mente å ha sett en menneskekropp falle i Vøringsfossen, sier Hilland.

Litt senere kom en ny melding om at en død person var observert observert i bunnen av fossen.

- Jeg kan bekrefte at det har blitt funnet en død person i bunnen av fossen, og redningsmannskaper er på stedet nå for å hente vedkomne ut. Personen blir enten ført bort av ambulanse eller luftambulanse, sier Hilland til Dagbladet.

Hilland sier de foreløpig ikke vet noe om den omkomne og at innsatsen først er konsentrert om å hente vedkommende ut fra fossen.

Personen som mistet livet fredag skal ha falt fra et utsiktspunkt ved en kafeteria øverst i Måbødalen. Hilland anslår at den døde har falt rundt hundre meter.

- Trist Ordfører Anved Johan Tveit i Eidsfjord sier til Bergens Tidende at episoden er trist. Arkitekter har tidligere uttrykt skepsis til sikkerheten i området og at mye sikringarbeid må gjøres.

- Jeg har sagt hele tiden at jeg ser frem til å komme i gang med et turistveiprosjekt der vi har hatt arkitektkonkurranse. Det vil gjøre at i hvert fall de mest utsatte utsiktspunktene blir sikret, sier Tveit til avisa.

Men dette prosjektet ligger flere år fram i tid, og har blitt utsatt en rekke ganger. Tveit mener området aldri kan sikret 100 prosent.

- Det må være en kombinasjon av god sikring og informasjon om farene, mener han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer