Omkom

Bildet av Daniel Lötscher (25) er tatt bare sekunder før han svingte feil og dundret inn i den ene målstolpen. - Ifølge legene døde Daniel umiddelbart og led ikke, sier Renaud de Watteville, viseformann i arrangementskomiteen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daniel Franck hadde akkurat mottatt den sørgelige beskjeden da Dagbladet snakket med ham i går ettermiddag. - Det er selvfølgelig tragisk at slikt skjer, sier Franck til Dagbladet.

25 år gamle Lötscher omkom under ISF-verdenscupen i sveitsiske Leysin. Han var i ferd med å avslutte åttendelsfinalen i parallell-storslalåmen da alt gikk galt. På et seint startnummer måtte sveitseren gjennom en gropete og oppkjørt løype. Med en fart på opp i mot 70 kilometer i timen braste han inn i stolpen.

I stedet for å kjøre rett fram fortsatte Lötscher å svinge. Han fikk brettet på den ene siden og hodet på den andre siden av målstanga, og ble slengt rundt stolpen.

Tøffe dager

Det har vært en tøff uke for snowboard-folket:

- Jeg trodde det ikke først. Dette er den første registrerte dødsulykken i snowboard-konkurranse noensinne. At vi fikk dette to dager etter ulykken i Norge gjør det ekstra voldsomt, sier generalsekretær Anne Karin Kolstad i Norges Snowboardforbund.

25-åringen ble liggende bevisstløs og etter kort tid fraktet til sykehus. Han brakk nakken, og et sjokkslag mot hjertet gjorde at de ikke lyktes å gjennopplive ham.

- Vi har gjort veldig mye med sikkerheten de siste årene, og så vidt vi vet så langt var det ikke sikkerheten som sviktet i Leysin, sier Kolstad til Dagbladet.

Avlyst

Alle de beste norske snowboardkjørerne befinner seg i Leysin - stedet der Daniel Franck tok EM-gull i fjor vinter. Men ingen av de norske deltar i parallell-storslalåm.

- Jeg kjente han ikke. Jeg kjenner ingen av dem som kjører alpine grener - untatt de norske, sier Franck.

Sjøl var han på trening da ulykken skjedde.

  • Dagens boardercross-konkurranse er avlyst etter kjørernes eget ønske. I går kveld var utøvere og trenere samlet til en minnestund i kirken i Leysin. I dag arrangeres en minnestund i bakken. Halfpipe-konkurransen i morgen går etter planen.
OMKOM: Bildet av Daniel Löchster (25) er tatt bare sekunder før det fatale feilskjæret.