Omkommet person funnet i elv på Grønland

Der søket etter tre savnede nordmenn foregår. Fraktet til flyplassen - ingen flere funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Det er funnet en uidentifsert, omkommet person i en elv i området der det blir søkt etter de tre savnede nordmennene, opplyser visepolitimester Morten Nielsen på Grønland til Dagbladet ved 19.50-tiden (15.50 lokal tid).

- Vi kan ikke med sikkerhet si hvem den døde er. Men den omkomne ble funnet i samme elv i området der de de tre ryggsekkene og tre liggeunderlag ble funnet tidligere i dag.

Ingen flere var funnet ved 23-tiden norsk tid. Da var den omkomne blitt fraktet med helikopter til hovedflyplassen i Kangerlussuaq.

Operasjonsleder ved hovedpolitistasjonen i Nuuk sier til Dagbladet at nattens leteaksjon tar en pause fra 01.30-tiden norsk tid.

Visepolitimesteren opplyser at to av ryggsekkene ble funnet ved elva og en i elva der den omkomne ble observert fra helikopter ved 19-tiden.

De tre savnede nordmennene, som ikke kom tilbake til avtalt møtested sist fredag etter seks dagers fisketur i Paradisdalen ved vestkysten av Grønland, er Magnar Haarr (24) fra Vigrestad, Tormod Aniksdal (24) fra Vigrestad og Jonas Reiestad (31) fra Nærbø.

De dro til fots fra Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord).

To helikoptre fortsetter Søket etter de savnede fortsetter utover kvelden med to helikopter.

Visepolitimesteren opplyste tidligere i ettermiddag at det er fint vær og om lag 10 plussgrader i leteområdet.

Det er ingen fastboende i området.

- Det er ikke hensiktsmessig å søke med annet enn helikopter i dette området, sier visepolitimester Morten Nielsen til Dagbladet.

Ved 21.15-tiden norsk tid (17.15 lokalt) var fortsatt begge helikoptrene på søk i området.

- Men det ene, som har vært i gang siden i formiddag, må ganske snart settes på bakken av hensyn til sikkerhetsregler, sier Nielsen.

Høysesong Det er høysesong for turister på Grønland. Mange nordmenn, svensker og dansker kommer nettopp til Paradisdalen og Robinson River for å fiske på denne tiden. Turene starter ved Grønlands hovedflyplass i Kangerlussuaq, den eneste landingsstripa i øya som er lang nok til Boeing 737.

- Politiet er ikke kjent med at andre enn de tre nordmennene skal være savnet i området, sier visepolitimesteren.

Temperaturene på dagtid er oppe i 16 pluss, men synker ned mot null om natta.

Det er veldig sjelden med ulykker i området, ifølge kjentmann og reiseleder Jan Jørgen Larsen i World of Greenland Arctic Circle.

- Det er vanskelig å gå feil i dalen. Elva er veldig lett å hoppe over  på det minste, men tilnærmet umulig å passere på det breieste, sier Larsen til aftenbladet.se.


 SAVNET:  De tre turkameratene fra Hå kommune som er savnet på Grønland: fra venstre Jonas Reiestad, Tormod Aniksdal og Magnar Haarr. Foto: Privat og Åge Pedersen.
SAVNET: De tre turkameratene fra Hå kommune som er savnet på Grønland: fra venstre Jonas Reiestad, Tormod Aniksdal og Magnar Haarr. Foto: Privat og Åge Pedersen. Vis mer