Omkomne ligger fortsatt i t-banevognene

De tre bombene på Londons t-bane gikk av med bare sekunders mellomrom. Dødstallene i London vil stige de nærmeste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det tunge opprydningssarbeidet etter terrorangrepet mot London pågår med full styrke.

På grunn av store materielle ødeleggelser, støv og høye temperaturer har rettsmedisinere og redningsarbeidere problemer med å hente døde ut fra t-banevognene som ble sprengt i lufta.


Litt før klokka 14 i ettermiddag bekreftet London-politiet på en pressekonferanse at det fortsatt ligger omkomne i vognene.

- Vi vet ikke hvor mange ofre som fortsatt ligger på stedet, sa sjefen for Londons transportpoliti, Andy Trotter.

Ifølge BBC ligger opptil 20 døde fortsatt i de forvridde restene av vogna som ble sprengt i tunellen under King\'s Cross.

Politiet sa på pressekonferansen i dag at det ikke var store strukturelle sakder på selve tunnelen, som mange fryktet skulle rase sammen.

Eksploderte samtidig

Ifølge politiet gikk tre bomber, trolig fjernstyrte, av på tre ulike t-banevogner med bare sekunders mellomrom like rundt klokka 08.50. Bombene var små, og var derfor trolig laget av høyeksploviser. OPolitiet tror ikke det var hjemmelagde bomber.

PÅ VEI UT: Passasjeren Alexander Chadwick tok opp en videosnutt med mobiltelefonen sin fra innsiden av t-banetunnelen ved King\'s Cross etter bombeangrepet. Foto: SCANPIX/AP
PÅ VEI UT: Passasjeren Alexander Chadwick tok opp en videosnutt med mobiltelefonen sin fra innsiden av t-banetunnelen ved King\'s Cross etter bombeangrepet. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Den første bomben gikk av ved Aldgate stasjon. Neste eksploderte ved Edgware Road, og den tredje på t-banen ved Piccadilly Line.

En toetasjes buss ble sprengt i lufta klokka 09.47. Det kan foreløpig ikke utelukkes at bomben på bussen ble brakt inn av en selvmordsbomber.

- Det er en mulighet at personen med bomben døde på bussen. Det er også mulig at de bare la igjen sprengstoffet og deretter forlot bussen. Vi kan foreløpig ikke utelukke noe som helst, sa Brian Paddick på vegne av London-politiet på pressekonferansen.

Det er så langt bekreftet at 49 mennesker omkom etter terrorbombene, men det fryktes at antallet vil stige til over 70 de nærmeste dagene.

BUSS BLÅST I `LUFTA: 13 personer døde da denne dobbeltdekkeren ble sprengt på torsdag.
SAVNET: Over store deler av London henger plakater med navn og bilde på personer som ingen har hørt fra siden terroristene slo til mot kollektivtrafikken.
IKKE HENTET UT: Bare under denne t-banestasjonen, King\'s cross, ligger trolig opp mot 20 omkomne.