Ommøblering er skilsmissegrunn

London : John Turner fra Middlesbrough i Nordøst-England har fått innvilget skilsmisse ved dom fra sin kone Pauline. Dommeren fant at Paulines ustanselige ommøbleringer av parets hjem var skilsmissegrunn god nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

62 år gamle John holdt ut med sin jevnaldrende kones møbelflyttemani så lenge de bodde på fem rom og kjøkken i en tomannsbolig i byen Thornaby-on-Tees. Men da de solgte huset og flyttet inn i en campingvogn, ble den stadige flyttingen av stoler og bord uutholdelig.

John forsøkte å spikre møblementet fast til golvet i campingvogna, men kona fant fram hammer og tang og fikk møblene løs igjen. Pauline innrømmet at ekteskapet med John - som hadde vart i 13.872 dager eller temmelig nøyaktig 38 år - ikke sto til å redde.

John Turner innrømmet på sin side å ha vært utro mot sin kone ved gjentatte anledninger siden januar i år. Da han i tillegg forklarte at hans største interesse her i verden er å spikre fuglebrett, innvilget dommeren skilsmisse på flekken.

Skilsmissen ble gitt i form av det som i britisk rettspraksis kalles en krysskjennelse eller «cross decree». Det betyr at dommeren mener begge parter har ført bevis for at de fortjener å slippe videre samliv med motparten.

(NTB-DPA)