Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omplasserer Secret Service-sjefer etter skandale

Alvorlige brudd på sikkerheten rundt president Obama.

ENDRINGER: Fire sjefer i amerikanske Secret Service blir omplassert etter flere alvorlige brudd på sikkerheten rundt president Barack Obama.. Foto: EPA/Colby Fossey
ENDRINGER: Fire sjefer i amerikanske Secret Service blir omplassert etter flere alvorlige brudd på sikkerheten rundt president Barack Obama.. Foto: EPA/Colby Fossey Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire sjefer i amerikanske Secret Service blir omplassert etter flere alvorlige brudd på sikkerheten rundt president Barack Obama.

I en av hendelsene klarte en mann bevæpnet med kniv i september å klatre over gjerdet rundt Det hvite hus og å ta seg helt inn i bygningen.

Skandalen førte til at Secret Service-sjefen Julia Pierson måtte gå av.

Før jul la et ekspertpanel fram en rapport der det blant annet anbefales at gjerdet rundet Det hvite hus forhøyes med mellom 1,2 og 1,5 meter. I tillegg mener utvalget at Secret Service trenger en kraftig overhaling.

Byrået som har som oppgave å passe på presidenten, lider av underbemanning og dårlige treningsrutiner og er altfor trangsynt, slår ekspertpanelet fast.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media