Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Området rundt Slottet og USAs ambassade evakueres

Mistenkelig gjenstand funnet under bil.

EVAKUERING: Politiet har sperret av et større område rundt USAs ambassade og Slottet etter funnet av den mistenkelige gjenstanden. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT / DAGBLADET
EVAKUERING: Politiet har sperret av et større område rundt USAs ambassade og Slottet etter funnet av den mistenkelige gjenstanden. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Området rundt Slottet og USAs ambassade evakueres av politiet etter at en mistenkelig gjenstand er funnet.

Martin Todnem, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, opplyser at et stort område med en radius på 500 meter rundt ambassaden er definert som sikkerhetsradius.

- Alle bygninger innen denne sonen evakueres, meddeler han i en pressemelding.

Dagbladets reporter på stedet sier det er store bevæpnede politistyrker på plass ved ambassaden, inkludert mannskaper fra spesialavdelingen Delta. Politiets bombegruppe holder i 12.15-tida på med forberedelser før de går inn til den mistenkelige gjenstanden.

- Gardist kom løpende - Det dreier seg om en mistenkelig gjenstand under en bil, sier Tor Erik Tømte, vaktkommandør ved Oslo brann- og redningsetat, til Dagbladet.

Tømte kan ikke spesifisere hva slags gjenstand det er snakk om, men opplyser at brann- og redningsetaten deltar i arbeidet på stedet.

- En gardist kom løpende og ba oss om å gå vekk fra Slottsparken, sier en kvinne som i 11.45-tida gikk forbi Slottet, til Dagbladet.

- Alle har tydeligvis ikke fått beskjeden, for jeg ser at det er flere som fortsatt går rolig i parken. Blant andre en dame med barnevogn, sier hun.

Politiets operasjonsleder Todnem opplyser at meldingen om gjenstanden kom inn klokka 11.22. Alle nødetatene er på stedet.

Kollektivtrafikken stanset All kollektivtrafikken er besluttet stanset gjennom området, det er full stopp for så vel trikk som buss i Drammensveien (mellom ambassaden og Slottet), og T-banetrafikken på Nationaltheatret stasjon stenges.

- Vi fikk akkurat beskjed om at også Nationaltheatret stenges. T-banen vil nå snu ved Stortinget og ved Majorstua, sier Gro Tvedt Andersen i Ruter.

- Vi har evakuert de besøkende på åpent slott fordi Dronningparken, parken som ligger mellom Slottet og Den amerikanske ambassaden, er avstengt. De ansatte forholder seg rolig, opplyser kommunikasjonssjef ved Slottet Marianne Hagen til Dagbladet.

Kongefamilien ikke til stede Hun opplyser at kongefamilien ikke var på Slottet da det ble evakuert.

- Hvorfor er ikke de ansatte evakuert?

- Vi forholder oss til det vi får beskjed om fra politiet, sier Hagen.

Heller ikke Utenriksdepartementet (UD), som ligger et steinkast unna USAs ambassade, er evakuert.

- Vi er foreløpig ikke evakuert og jobber som normalt, sier UDs pressevakt Hanne Melfald til NTB.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier til Dagbladet at de ikke har noe å meddele i forbindelse med evakueringen på nåværende tidspunkt.

Dagbladet følger saken.

FULL STOPP: Ingen kollektivtrafikk får kjøre gjennom det avsperrede området. Her utenfor Utenriksdepartementet i Drammensveien. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
FULL STOPP: Ingen kollektivtrafikk får kjøre gjennom det avsperrede området. Her utenfor Utenriksdepartementet i Drammensveien. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media