Omringer presidentkontoret i Ukraina

Opprørspoliti står ansikt til ansikt med opposisjonstilhengere i Kiev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ved presidentens hovedkvarter forsøkte demonstranter å ta seg forbi sperringene, men ble dyttet tilbake av tungt rustede politifolk.

Bare noen timer tidligere hadde opposisjonens presidentkandidat Viktor Jusjtsjenko avlagt en symbolsk presidented i nasjonalforsamlingen, til tross for at han fikk færre stemmer enn prorussiske Viktor Janukovitsj.

Opposisjonen mener at valgseieren ble stjålet fra dem ved hjelp av omfattende valgfusk i søndagens presidentvalg.

Lovet ikke-vold

- Vi skal gå fredelig til presidentens kontorer, uten å ødelegge noe. Enten gir de fra seg makten, eller så skal vi ta den, sa Julia Tymosjenko, en av Jusjtsjenkos rådgivere. Dermed fikk hun tusenvis av demonstranter til å marsjere mot presidentens kontorer.

Det ble meldt om knuffing mellom demonstranter og politiet, men Tymosjenko og en annen opposisjonspolitiker skal ha forsikret politiet om at de ikke planla å storme bygningen.

Vil forhandle

Ukrainas nåværende president Leonid Kutsjma sa sent tirsdag kveld at han vil forhandle. Han oppfordret til ro og orden og kalte samtidig massedemonstrasjonene en farse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.