Omringet Arafat lover fortsatt kamp

Yasser Arafat er fullstendig omringet av den israelske hæren, men lovet fortsatt kamp for en uavhengig palestinsk stat. Israels statsminister Ariel Sharon vil nå isolere Arafat helt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byen Ramallah på Vestbredden er helt okkupert av israelske styrker, ifølge palestinske sikkerhetskilder.

De samme kildene sier at det foregår kamper på ulike steder i byen. En person er drept i kampene. En 21-årig palestinsk kvinne ble skutt i hodet i nærheten av Yasser Arafats hovedkvarter, opplyser kilder ved sykehuset.

Israelske stridsvogner har omringet Arafats kontorer og ødelagt en av veggene. Arafat, som befinner seg inne i hovedkvarteret, sier til den arabiske TV-stasjonen al-Jazeera at palestinerne ikke kommer til å overgi seg.

- Ingen palestiner og ingen i den arabiske nasjon kommer til å overgi seg eller knele, sa han og føyde til at han anser Israels operasjon som en reaksjon på fredsplanen for Midtøsten som ble vedtatt på et arabisk toppmøte i går.

- Dette er Israels svar på ethvert forsøk på å skape fred, fordi de ikke ønsker fred, sa Arafat.

I intervjuet ba han også USA om å gripe inn:

- Hvor er dere? Vet dere ikke at dette kommer til å skake opp Midtøsten, sa Arafat.

Sharon: «Arafat en fiende»

Israels statsminister Ariel Sharon sier nå at han vil iverksette omfattende tiltak for å isolere Yasser Arafat. Han kalte den palestinske lederen for en «fiende».

En av Arafats nærmeste rådgivere sier at Sharons uttalelse, som ble sendt direkte på TV, er en krigserklæring mot palestinerne.

(NTB-AFP-Reuters)