Omringet av opp til hundre delfiner på Nordmøre

- Jeg var sikker på at det var spekkhoggere, så store som de var.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Tord Fremstedal fra Romsdal var ute og fisket utenfor Atlanterhavsveien på Nordmøre, fikk han seg en naturopplevelse helt utenom det vanlige.

Rett ved siden av fiskebåten hans dukket plutselig en stor rygg med en spiss finne på opp fra havet. 

- Jeg tenkte oj, oj, oj nå vil jeg ikke fiske mer, forteller Fremstedal som var sikker på at det var en spekkhogger han nettopp hadde vært vitne til.

- De dyra der er skremmende, jeg har opplevd å møte på dem før.

Nesten hundre delfiner Men det var altså ikke en spekkhogger som hadde forvillet seg opp til norskehavet, men snarere en flokk på femti til hundre delfiner.

- De tok saltoer og lekte seg rundt meg i over to timer. Jeg fikk ikke fanget det mest spenstige på film, men det hele var et utrolig imponerende syn jeg nok aldri vil få oppleve igjen.

Ifølge marinbiolog ved Havforskningsinstituttet, Virginie Ramasco, er det ikke så uvanlig at delfinene som Fremstedal her observerte svømmer nordover. 

- Ut ifra bildene kan jeg se at vi her antakelig har med delfinrasen Kvitskjeving å gjøre. Også kalt «springere», hvis kallenavn tydelig kommer fram i videoen. De er veldig vanlige i nord. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer