Omringet av skammens mur

Hotellet til den norsk-palestinske familien blir snart omringet av en åtte meter høy mur på alle kanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ABU DIS (Dagbladet): - Det er helt klart at israelerne ønsker å ta fra oss eiendommen. Den ligger strategisk til, med god utsikt til Abu Dis, Betania, Jerusalem og Betlehem. Vi er redde for at hotellet ender som Israels overvåkingsstasjon for hele området, sier Signe Marie Breivik (44).

Sammen med ektemannen Ali Ayad (49) og deres to døtre Chiara (8) og Sara (11) går hun tur i hotellets nærområde. Det er et deprimerende syn.

Ensom øy

Oljeberget. Den gullbelagte Klippemoskeen. Jerusalems og Betlehems åser: Utsikten fra toppen av Abu Dis, fra hotellet til familien Breivik/Ayad, er helt unik. I generasjoner har de sett hellige marker og byer på alle kanter. Soloppgang og solnedgang.

Men for tre uker siden begynte utsikten å svinne sakte, men sikkert hen. Israel setter opp en åtte meter høy, mørk og tykk betongmur i Abu Dis. Den bukter seg nå vei mot Breivik/Ayad-familiens hotell.

- For seks måneder siden fikk min bror et brev om at vi må stoppe restaureringen av hotellet - og at israelerne ønsker eiendommen ut fra sikkerhetshensyn, sier Ali Ayad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.