Omringet av venner

LILLESTRØM (Dagbladet): På vei ut av rettssalen ble en tårevåt Veronica Orderud trøstet av sin nære støttespiller, Mette Orderud. Mens ekteparet Orderud ventet på kjennelsen i går, var de omringet av sine nærmeste venner og støttespillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inne på bakrommet hvor Per og Veronica ventet, var det fullt hus i går. I tillegg til forsvarerne, var privatetterforsker Harald Olsen og kontor-sjef Berit Holm sammen med ekteparet. Også støttespillerne fra både Per og Veronicas familier hadde møtte mannsterke opp. Pers fetter Lars Orderud, hans kone Mette og deres datter Ann Kristin prøvde å få ekteparet til å tenke på andre ting enn juryens arbeid. Også Pers fetter Espen Orderud var med inn på pauserommet. Dit kom også ekteparet Unni og Jostein Rønaas og Bjarne Holen fra «Per og Veronicas venner».

- Det har vært veldig bra med så mye besøk av familien. Det løser opp stemningen, og dette har gått så bra som det kan gå i en slik situasjon, sier privatetterforsker Olsen til Dagbladet.

Galgenhumor

De forsøkte på ulikt vis å få ekteparet til å tenke på noe annet enn juryens avgjørelse. En del galgenhumoristiske replikker utløste latter midt i alt alvoret.

- Fem minutter føles som fem timer for dem. Vi prøver å få dem til å tenke på andre ting, og muntre dem opp, sier Veronicas forsvarer Heidi Ysen.

Veronicas følelser lå tjukt utpå henne da hun kom inn i rettssalen i går morges for å følge lagmannens rettsbelæring. Hun klarte ikke å stoppe tårene.

- Følelsene går opp og ned hele tida. Det ene øyeblikket er hun pessimist, det andre øyeblikket optimist. Hun er livredd for å bli dømt på nytt. Hun trodde jo ikke at det skulle skje i sommer. Hun er langt nede, sier Heidi Ysen til Dagbladet.

Per trente

I går kveld var Ysen sammen med Veronica på Bredtveit fengsel, slik at hun skulle være minst mulig alene. Etter den lange ventetida på Åråsen dro Per Orderud tilbake til Ullersmo fengsel, hvor han trente før han ble overlatt til seg selv på cella.

- For Per Orderud har det neppe noen positiv innvirkning på nattesøvnen at det ikke blir noen kjennelse før torsdag. Men han er glad juryen tar seg den tida den trenger, og gjør grundig arbeid, sier Pers forsvarer Cato Schiøtz.

På spørsmål hvordan hun tolker at juryen ikke ble ferdig i går, svarer Ysen slik:

- Det eneste vi kan tolke av dette er at juryen er seriøs og tar oppgaven alvorlig, sier hun.

FIKK TRØST: På vei ut av rettssalen ble en tårevåt Veronica Orderud trøstet av sin nære støttespiller, Mette Orderud.