Lukrativt:  Morten Berg (t.v.) og Morten Gulliksen har gjort suksess med datingnettstedet Sukker.no. Foto: Jørgen Hyvang/Finansavisen
Lukrativt: Morten Berg (t.v.) og Morten Gulliksen har gjort suksess med datingnettstedet Sukker.no. Foto: Jørgen Hyvang/FinansavisenVis mer

Omsatte for 21 millioner kroner på nettdating

Da de gikk fra studentlivet og over i arbeidslivet, oppdaget de at tilfanget på potensielle kjærester falt dramatisk. Det fant gutta en lønnsom løsning på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - De fleste fokuserer kun på utseendet. Magien skjer når brukerne svarer på alle matchingspørsmålene, mener Morten Gulliksen i Warms Systems ifølge Finansavisen.

Sammen med Morten Berg startet han programmeringen av Sukker.no i 2002. Da jobbet begge som forskere ved Sintef i Oslo, og tenkte dette kunne være en morsom ting å drive med på kveldstid.

To år senere ble tjenesten lansert. I dag bruker de det meste av sin tid på å videreutvikle tjenesten, som har rundt 70.000 aktive brukere, skriver Finansavisen.

Etter noen tunge år hvor de jobbet mye, og måtte gjøre alt selv, har de i dag et selskap som tjener rått. Resultatmarginene er redusert til det halve på grunn av økte utgifter til markedsføring og utviklingen av en ny nettjeneste, men den er like fullt på mer enn 30 prosent.

I fjor omsatte de ifølge Finansavisen for snaut 21 millioner og satt igjen med 6,6 millioner før skatt. Det gir likefult en driftsmargin på godt over 30 prosent.

- Vi hadde egentlig tenkt å drive med alt mulig rart, men du er nødt til å gå «all in» i noe om du skal lykkes, mener Gulliksen.

Både Berg og Gulliksen er utdannet ved Institutt for Fysikk fra Universitetet i Oslo, og fikk seg senere forskerstillinger på Sintef. På Blindern var det flust med potensielle kandidater, men i jobblivet erfarte de at det var vanskeligere å treffe kandidater. Det ville de gjøre noe med, og de satte i gang med å lage matchingsystemet. Brukerne må svare på 70 spørsmål som skal definere hvem de er, og datasystemet skal finne de beste treffene blant kandidatene.

Selv om begge gründerne er i stabile forhold og ikke har fått benytte seg av egne tjenester, er det andre som har blitt spleiset.

- Det er flere på kontoret her som har sukker-kjæreste eller sukker-barn, forteller de to til Finansavisen.

Flere nyheter Tinder får skylda for stor-spredning av syfilis
Tinder saksøkt for seksuell trakassering og trusler Nå kommer "Tinder" - for jobbsøkere