Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omskjærings-sjokk

Stadig flere jenter blir omskåret til tross for at det er ulovlig i Storbrittania. Sjokkerte parlamentarikere vurderer å endre lovverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver avisa Observer i dag. En parlamentarikerkomité som arbeider med denne ulovlige praksisen kommer til å anbefale en skjerping av loven.

Særlig ønsker gruppen å tette et smutthull i lovverket som gjør det mulig å sende jenter ut av landet for å omskjæres i utlandet. Den ønsker dessuten å kartlegge hvor stort problemet er i Storbritannia.

Britiske forskere mener over 3.000 unge jenter blir lemlestet i Storbritannia hvert år på grunn av den islamske tradisjonen. Dette er en skarp økning i antall omskjæringer som skyldes en økning i antall innvandrere fra Afrikas Horn, der kvinnelig omskjæring er vanlig.

Det grusomme inngrepet blir som regel utført hjemme, og gjerne i skoleferien, slik at jentene får tid til å komme seg uten at lærerne merker noe.

(NTB)