Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omsorgsansatt stjal 20 000 tabletter

En kvinnelig ansatt er suspendert fra jobben ved omsorgsinstitusjonen Vågsbygdtunet i Kristiansand etter å ha stjålet 20.000 tabletter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsforbruket av Paralgin Forte ved Vågsbygdtunet er rundt 2.000 tabletter. Men i fjor gikk det med elleve ganger så mye, litt over 22.000 tabletter.

- Kvinnen har fjernet tabletter jevnlig. Heldigvis er ingen pasienter berørt. Det har ikke gått ut over omsorg eller helse. Vi snakker om et rent tyveri, sier helse- og sosialdirektør Lars Dahlen i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen.

Kvinnen ble suspendert fra jobben torsdag, og satt fredag i avhør hos politiet. Politiet regner tyveriet som oppklart, og kvinnen har innrømmet forholdet. Hun har forklart at hun har brukt alle tablettene selv.

Dahlen sier pilletyveriet er det største noen gang i Kristiansand kommune, og trolig blant de største i landet fra en offentlig institusjon.

Paralgin er en smertestillende medisin som ansatte delvis kan gi pasienter etter behov. Paralgin er et B-preparat og er ikke underlagt streng kontroll, men skal fra nå av loggføres på linje med såkalte A-preparater, der to ansatte skriver under før tabletter fjernes fra lageret.

- Dette er en vond sak, og vi må bare beklage at vi ikke oppdaget tyveriene på et langt tidligere tidspunkt. Det er bare å legge seg helt flat, sier Dahlen.

(NTB)