Omsorgsarbeider brakk 14-årings arm

En gutt (14) brakk armen etter et basketak med en omsorgsarbeider. Nå er gutten på rømmen fra barnevernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Basketaket skjedde da gutten ikke ville gi fra seg mobiltelefonen til en mannlig omsorgsarbeider i Porsgrunn tirsdag. Guttens advokat, Mette Lisbeth Jensen, sier at mannen tok tak i armen og vred den rundt til den brakk.

- Det var skremmende, sier gutten. Hans mor anmeldte omsorgsarbeideren for legemsbeskadigelse.

Mannen erkjenner ikke straffskyld. Han sier han det var et uhell, at de falt over ende på en måte som forårsaket bruddet.

- Det har vært klammeri med gutten. Han er innforstått med det, og beklager at 14-åringen har brukket armen som resultat, sier Andreas Rødø ved kriminalvakta ved Grønland politistasjon i Oslo.

Er på rømmen

Oslo-gutten har atferdsproblemer og er tvangsplassert med hjemmel i barnevernsloven. Det private barnevernsfirmaet UngPlan har det omsorgsansvaret. Ifølge et rettskraftig vedtak skal gutten ikke være i Oslo.

Gutten vil ikke tilbake til barnevernet nå. Derfor er han på rømmen, ifølge advokat Jensen.

- Vi håpet at han skulle få være hjemme og roe seg etter episoden. I stedet sender de ham på rømmen. Politiet kom inn til meg som om de lette etter en farlig forbryter. Dette er en hendelse som vil brenne seg fast for resten av livet, sier moren.

Redd og klissvåt

Jensen sier at gutten og omsorgsarbeideren etter episoden kjørte til et øde sted utenfor Porsgrunn.

- Han satt i skogen, redd og våt med vondt i armen, sier Jensen. Hun mener det tok mellom én og to timer før gutten fikk komme til lege.

SJOKKERT: - Barnevernet anser ikke dette som et overgrep, sier advokat Mette Lisbeth Jensen, som representerer 14-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer