«Alternative fakta»:

Omstridt begrep var en tabbe

Begrepet «alternative fakta» gjorde en av Trumps nærmeste rådgivere, Kellyanne Conway, kjent. Nå avsløres det at det hele var en forsnakkelse.

RÅDGIVER: Kellyanne Conway har fått æren for å gjøre Trump mer spiselig, og har - til tross for store utskiftninger - vært en av Trumps nærmeste rådgivere siden han ble valgt til president. FOTO: NTB Scanpix
RÅDGIVER: Kellyanne Conway har fått æren for å gjøre Trump mer spiselig, og har - til tross for store utskiftninger - vært en av Trumps nærmeste rådgivere siden han ble valgt til president. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I starten av 2017 rykket en av Donald Trumps nærmeste rådgiver, Kellyanne Conway, ut for å forsvare presidentens daværende pressetalsmann, Sean Spicer. Ved en tabbe tok hun i bruk begrepet «alternative fakta», avsløres det i ei ny bok.

Bakgrunnen var at Spicer mottok mye kritikk da han ga uriktige opplysninger om Trumps presidentinnsettelse.

Blant annet sa han at det var« det største publikumet som har overvært en innsettelse», at «flere personer brukte metroen i Washington til å komme til Trumps innsettelse enn til Obamas innsettelse i 2013» og at «det var første gang i historien at det ble lagt ut matter på bakken for å beskytte gresset på 'the Mall'».

Disse påstandene ble raskt plukket fra hverandre av amerikanske medier.

- Alternative fakta

For å ta Spicer i forsvar, stilte Conway opp til et intervju med NBC. Konfrontert med at Spicer ga uriktige opplysninger, svarte hun med denne famøse uttalelsen:

- Ikke overdramatiser det så mye, Chuck (NBC-reporter Chuck Todd red.anm.). Du sier det er løgn, men Sean Spicer, pressesekretæren kom med alternative fakta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer