Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omstridt Dagblad-vedtak

Generalforsamlingen i Dagbladet vedtok i kveld å heve eierbegrensningen i avisa fra 20 til 30 prosent. Dette skjedde til tross for at sjefredaktør Harald Stanghelle brukte sitt sterkeste middel - avisens lederspalte - for å oppfordre eierne til å stemme nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmål om vedtaket fører til at han vil vurdere sin stilling, avfeier imidlertid Stanghelle som fjerne spekulasjoner.

- Jeg merker meg at eierne har et annet syn på aksjonærpolitikk enn jeg hadde ønsket for Dagbladet. Nå skal vi sette oss rolig ned og vurdere hva slags konsekvenser dette vil få for Dagbladet, sier han til NTB.

Vedtaket ble fattet med 657.983 mot 187.566 stemmer, etter at eierne i en lang rekke innlegg ble oppfordret til å stemme nei eller utsette behandlingen av forslaget.

Hevingen av eierbegrensingen betyr at én aksjeeier heretter kan få lov til å eie opptil 30 prosent av aksjene i avisa, mot dagens 20 prosent. Dette mener redaksjonsklubben i avisa og Norsk Journalistlag er en trussel mot Dagbladets frie og uavhengige stilling.

- Dette er ille. Vi håpet til det siste at forslaget om å oppheve eierbegrensningen ville bli utsatt. De ansattes tillit til aksjonærene er nå svært tynnslitt. Dette kan skape store problemer for arbeidsmoralen i Dagbladet, sier leder i redaksjonsklubben i Dagbladet, Bjørg Aftret.

(NTB)