Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omstridt fotballtrener (36) varetektsfengslet i fire uker

Sendte trussel-sms fra nummer opprettet i navnet til 15 år gammel gutt.

NEKTER STRAFFSKYLD: Da Dagbladet møtte mannen Ifjor sa han at beskyldningene fra Idrettsforbundet og andre faller på sine egen urimelighet, og at han vil saksøke forbundet. Foto: Privat
NEKTER STRAFFSKYLD: Da Dagbladet møtte mannen Ifjor sa han at beskyldningene fra Idrettsforbundet og andre faller på sine egen urimelighet, og at han vil saksøke forbundet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Truslene er ifølge ajourhavende politiadvokat Janne Jordbakken i Østfold polidistrikt framsatt både mot personer i og utenfor fotballmiljøet. Den kontroversielle 36-åringen er anmeldt for trusler av en lang rekke personer, opplyser Jordbakken.

- Han er siktet for trusler. Vi har mottatt anmeldelser fra personer både i og utenfor fotballmiljøet, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Mannen er siktet etter straffelovens §390a. Han erkjenner ikke straffskyld.

Da Dagbladet møtte mannen i fjor sa han at beskyldningene fra Idrettsforbundet og andre faller på sine egen urimelighet, og at han vil saksøke forbundet.

Fotballtreneren ble på et punkt bortvist fra et idrettsanlegg, og politiet ble tilkalt. Mannen motarbeidet idrettslederne som ville vise ham bort.

Annet navn Senere har han brukt et mobilnummer opprettet i navnet til en 15 år gammel gutt for å sende sjikanerende sms-er. Et gjennomgående mønster, mener politiet, er at han skal etter slike konfrontasjoner ha kommer med sjikanerende eller truende budskap pr sms.

36-åringen tok for første gang kontakt med idrettsklubben Tune IL for tre år siden, og viste stor interesse for trene fotball. Etter kort tid oppdaget foresatte i klubben at mannen ikke var hvem han utga seg for å være. Klubben ble gjort kjent med mannens bakgrunn, og fikk ilagt mannen et besøksforbud. 

I 2009 ble han ekskludert fra all idrett i Norge i fem år av Idrettsforbundets domsutvalg.

Norges Idrettforbund (NIF) har advart alle idrettslag i Norge mot 36-åringen, som opererer med flere identiteter.

Dømt Han er tidligere er straffedømt seks ganger, for blant annet bedragerier, trusler og skadeverk, og skal være anmeldt en rekke ganger for trussler og trakassering.

Etter besøksforbudet begynte mannen å sende e-poster og tekstmeldinger med seksuelt innhold til trenere og unge spillere i klubben. De siste meldingene kom høsten 2010.

36-åringen har også brutt besøksforbudet: flere ganger har klubben eller politiet måtte fjerne han fra fotballbanene - ved en anledning skal han også ha tagget sjikanerende meldinger om klubbens leder på eiendommen til klubben.  

36-åringens forsvarer, advokat Anne Grete Ludvigsen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media