Omstridt Frp-forslag om asylstopp får bred støtte i EU: - Ikke overraskende

Flere av EUs innenriksministere vil ha flyktningleire utenfor Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens valgthrilleren pågikk i Norge mandag kveld, deltok justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) på et hastemøte i EU om hvordan medlemslandene skal takle flyktningkrisen.

Ifølge The Guardian har EU-landene et mål om å nekte de utallige flyktningene rett til asyl i Europa ved å finansiere og bygge asylmottak, som avisa kaller leirer, i Afrika og andre steder utenfor EU.

Etter at forslaget ble fremmet under møtet, fikk det bred støtte av innenriksministerne fra en rekke EU-land. Forslaget er i tråd med det 1. nestleder i Frp, Per Sandberg, presenterte i Dagbladet forrige uke. Et forslag som møtte mye kritikk.

- Helt nødvendig Sandberg er ikke overrasket når han hører nyhetene fra Brüssel.

- Jeg er ikke overrasket over signalene fra EU, og jeg er heller ikke overrasket over at jeg ble slaktet for dette forslaget i valgkampen. Dette er den eneste løsningen som er framtidsretta om ikke Europa skal knekke sammen. EU er også avhengig av å få med seg FN på dette, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Unionens innenriksministere ble ikke enige om et forslag om å fordele 120 000 asylsøkere landene imellom gjennom relokalisering. Mange ønsket imidlertid et system med flyktningleire utenfor unionen. Når disse er oppe og går vil personer som oppholder seg i leiren ikke kunne få sin søknad behandlet i Europa, skriver The Guardian. Det var også enighet om at man må bygge mottak i Hellas og Italia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer