Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omstridt Jesus i Oslo Rådhus

Den svenske fotografen Elisabeth Ohlsons omstridte utstilling som avbilder Jesus blant lesbiske og homofile blir fra torsdag i neste uke vist i Oslo rådhus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkepartis bystyregruppe i Oslo har gjort hva de har kunnet for å stoppe utstillingen i rådhuset. Men gruppesekretær Jens Jørgen Lie sier til NTB at han nå ser dette slaget som tapt etter at byrådslederen har nektet å stoppe utstillingen.

I kirke

Arrangørene av utstillingen i Oslo, Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) og Åpen kirkegruppe, ønsket først å få utstillingen satt opp i en kirke i Oslo. Men av de vi spurte, var det ingen som ønsket å vise utstillingen, sier organisasjonssekretær Ina Toften i LLH til NTB.

Utstillingen som viser 12 store bilder av Jesus i homofile miljøer, har vært meget omstridt både i Sverige og i andre land. EU-parlamentet har denne uken nektet å vise Ohlsons utstilling i parlamentsbygningen i Strasbourg. Biskopen i Berlin stoppet i forrige uke en planlagt visning i Matteuskirken.

Kristen

Men i Sverige er den vist både i riksdagsbygningen i Stockholm og i domkirken i Uppsala. Elisabeth Ohlsom (37) er kristen og lesbisk. Hun sier til Kyrkans Tidning at for henne handler bildene om kjærlighet og opprettelse. Det har ikke forhindret at hun på grunn av utstillingen har mottatt brev med trusler om at hun skal brenne i helvete.

Utstillingen, som har tittelen Ecce homo, er omstridt også i homofile miljøer fordi den også fokuserer på transvestitter og lærhomser.

- Det er verdifullt at også de fordommer vi har i de homofile miljøer blir tatt opp i denne vakre utstillingen, sier Ina Toften.

(NTB)