Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omstridt miljøminister trekker seg, og redder Danmarks regjering

Miljø- og matvareminister Eva Kjer Hansen trekker seg fra regjeringen.

TREKKER SEG: Eva Kjer Hansen. Her er hun oran sit hjem i Sønderjylland. Foto: Scanpix Danmark
TREKKER SEG: Eva Kjer Hansen. Her er hun oran sit hjem i Sønderjylland. Foto: Scanpix Danmark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare timer før insisterte lederen for det konservative partiet, Søren Pape Poulsen, på at Kjer Hansen måtte gå av, selv om partiet fortsatt støttet den borgerlige regjeringen til Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg har i dag gitt statsministeren beskjed om at jeg trekker meg fra posten som miljø- og matvareminister, sa Kjer Hansen i en pressemelding lørdag morgen der hun gjorde det klart at hun ikke ville stå i veien for regjeringens framtid.

Kjer Hansen har vært anklaget for å ha villedet Folketinget med feil i miljøregnskapet i regjeringens landbrukspakke. Hun beskyldes derfor for å ha tatt mer hensyn til bøndene enn til natur og miljø.

Opposisjonen Rød Blok hadde derfor stilt mistillitsforslag mot henne, et mistillitsforslag som også det lille konservative partiet støttet, uten selv å ha signert det skriftlig.

Løkke Rasmussen har nektet å sparke Kjer Hansen og sagt at han heller ville ha nyvalg enn å avskjedige henne, og om hun ikke hadde trukket seg, hadde det derfor trolig gått mot regjeringskrise og nyvalg.
NTB

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram