Omstridt Obama-rådgiver går av

En av Barack Obamas rådgivere sier han trekker seg for ikke å forstyrre arbeidet med helsereformer.

GÅR AV: Van Jones går av etter at det ble kjent at han hadde undertegnet et opprop med antydninger om at tidligere president George W. Bush og hans regjering var innblandet i terrorangrepene mot USA 11. september 2001.
GÅR AV: Van Jones går av etter at det ble kjent at han hadde undertegnet et opprop med antydninger om at tidligere president George W. Bush og hans regjering var innblandet i terrorangrepene mot USA 11. september 2001. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av president Barack Obamas rådgivere går av etter å ha kommet med grove utfall mot den republikanske opposisjonen. Van Jones sier han trekker seg for ikke å forstyrre arbeidet med helsereformer.

Jones kunngjorde sin avgang søndag. Han valgte å gå etter at det ble kjent at han hadde undertegnet et opprop med antydninger om at tidligere president George W. Bush og hans regjering var innblandet i terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

- Vi står rett foran et historisk oppgjør om helsestell og ren energi. I denne situasjonen har reformmotstandere satt i gang en ondsinnet kampanje for å bakvaske meg, heter det i Jones avskjedssøknad, som er gjort tilgjengelig for mediene.

- Jeg har ikke samvittighet til å be mine kolleger kaste bort krefter og verdifull tid på å forsvare eller forklare min framtid. Vi må ha alle mann på dekk for å kjempe for fremtiden, heter det videre i søknaden.

Van Jones er 41 år gammel og har vært spesialrådgiver for «grønne jobber» i Obamas råd for bedring av miljøet. I fjor utropte ukemagasinet Time ham til «miljøhelt», mens bladet Ebony har kalt ham en av de 150 mest innflytelsesrike afrikanskamerikanere i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer