Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omstridt Obama-rådgiver går av

En av Barack Obamas rådgivere sier han trekker seg for ikke å forstyrre arbeidet med helsereformer.

GÅR AV: Van Jones går av etter at det ble kjent at han hadde undertegnet et opprop med antydninger om at tidligere president George W. Bush og hans regjering var innblandet i terrorangrepene mot USA 11. september 2001.
GÅR AV: Van Jones går av etter at det ble kjent at han hadde undertegnet et opprop med antydninger om at tidligere president George W. Bush og hans regjering var innblandet i terrorangrepene mot USA 11. september 2001. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av president Barack Obamas rådgivere går av etter å ha kommet med grove utfall mot den republikanske opposisjonen. Van Jones sier han trekker seg for ikke å forstyrre arbeidet med helsereformer.

Jones kunngjorde sin avgang søndag. Han valgte å gå etter at det ble kjent at han hadde undertegnet et opprop med antydninger om at tidligere president George W. Bush og hans regjering var innblandet i terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

- Vi står rett foran et historisk oppgjør om helsestell og ren energi. I denne situasjonen har reformmotstandere satt i gang en ondsinnet kampanje for å bakvaske meg, heter det i Jones avskjedssøknad, som er gjort tilgjengelig for mediene.

- Jeg har ikke samvittighet til å be mine kolleger kaste bort krefter og verdifull tid på å forsvare eller forklare min framtid. Vi må ha alle mann på dekk for å kjempe for fremtiden, heter det videre i søknaden.

Van Jones er 41 år gammel og har vært spesialrådgiver for «grønne jobber» i Obamas råd for bedring av miljøet. I fjor utropte ukemagasinet Time ham til «miljøhelt», mens bladet Ebony har kalt ham en av de 150 mest innflytelsesrike afrikanskamerikanere i USA.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling