PROTESTER: Miljøforkjempere fra Rosebud Sioux-stammen i Sør-Dakota har demonstrert utenfor huset til den demokratiske senatoren Mary Landrieu mot Keystone-rørledningen. Hun har kjempet for det omstridte oljerøret, men tapte avstemningen i Senatet med én stemme. Foto: REUTERS/Gary Cameron
PROTESTER: Miljøforkjempere fra Rosebud Sioux-stammen i Sør-Dakota har demonstrert utenfor huset til den demokratiske senatoren Mary Landrieu mot Keystone-rørledningen. Hun har kjempet for det omstridte oljerøret, men tapte avstemningen i Senatet med én stemme. Foto: REUTERS/Gary CameronVis mer

Omstridt oljerørledning fikk ikke flertall i Senatet

Flertallet i Senatet i USA sa tirsdag nei til et lovforslag som tillater bygging av den omstridte oljerørledningen Keystone XL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forkant av avstemningen manglet Keystone-tilhengerne fortsatt én stemme for å vedta forslaget. For å få lovforslaget godkjent måtte 60 stemmer til. Under avstemningen stemte imidlertid 59 representanter for, mens 41 stemte imot.

Tirsdag opplyste Det hvite hus at USAs president Barack Obama heller ikke støtter lovforslaget, men det ble ikke opplyst hvorvidt han ville nedlegge veto dersom lovforslaget gikk gjennom i Senatet.

Rørledningen skal frakte olje fra Canada til USA, og lovforslaget ble sist uke godkjent i Representantenes hus, der Republikanerne har flertall.

Obama har signalisert at Keystone XL bare kan bygges dersom det kan bevises at den ikke øker utslippene av klimagasser. Prosjektet trenger godkjenning fra presidenten fordi det krysser en internasjonal grense.

(NTB)