Etter harde sammenstøt med miljøbevegelsen:

Omstridt oljerørledning nektes å passere under Missouri-elven

Oljerørledningen Dakota Access får nei fra ingeniører i den amerikanske hæren.

HEFTIGE PROTESTER: Politiet har blitt satt inn mot demonstranter mot en oljerørledning i indianerreservatet Standing Rock i delstaten North Dakota, og hundrevis har blitt arrestert og skadet. På dette bildet fra 2. november bruker politiet tåregass mot demonstrantene Foto: REUTERS/Stephanie Keith
HEFTIGE PROTESTER: Politiet har blitt satt inn mot demonstranter mot en oljerørledning i indianerreservatet Standing Rock i delstaten North Dakota, og hundrevis har blitt arrestert og skadet. På dette bildet fra 2. november bruker politiet tåregass mot demonstrantene Foto: REUTERS/Stephanie KeithVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingeniører fra den amerikanske hæren sier de ikke vil tillate oljerørledningen som planlegges i delstaten North Dakota i USA å gå under Missouri-elven.

Det uttaler talskvinne Moira Kelley i en pressemelding søndag. Dermed tvinges prosjektet til å lete etter alternative ruter.

Dette ses på som en viktig seier for miljøbevegelsen i Standing Rock, som i flere måneder har protestert mot at prosjektet går ut over en vannressurs og flere viktige indianske kulturområder.

Hundrevis av demonstranter er arrestert siden protestene mot oljerørledningen startet i april.

Oljerørledningen finansieres av det Dallas-baserte firmaet Energy Transfer Partners. Det omfattende prosjektet går på tvers av fire stater og ventes å koste opp mot 3,8 milliarder dollar.

NTB