Omstridt Oslo-kantor vant i retten

Kantor Andreas Liebig i Sagene kirke ble i Oslo byrett i dag tilkjent 500.000 kroner i erstatning for urettmessig oppsigelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 1998 har det pågått en konflikt blant de ansatte i kirken. I fjor toppet det seg slik at kirken ble holdt stengt fra februar til august.

Andreas Liebig har i retten forklart at striden dreier seg om kirkemusikkens rolle i kirken. Kirkelig Fellesråd har ment at det har vært alvorlige samarbeidsproblemer med Liebig og de øvrige ansatte i Sagene menighet.

29. februar ble Liebig sagt opp fra sin stilling. Han mente oppsigelsen var usaklig, og stevnet arbeidsgiveren inn for Oslo byrett.

Byretten konkluderer i den 45 sider lange dommen med at kantor Andreas Liebig ikke er alene om å ha skyld i konfliktene i Sagene kirke, og at oppsigelsen derfor er urettmessig.

Han må likevel fratre sin stilling i Sagene kirke til det foreligger en rettskraftig dom. Ingen av partene ville onsdag si om de kommer til å anke saken.

- Nå er første kapittel i denne saken avsluttet. Nå skal jeg hjem og øve og så skal jeg se nærmere på dommen i ro og mak, sa Liebig etter domsavsigelsen.

I dommen heter det at organisasjonskulturen som råder i kirken har en del trekk som kan være med på å utløse og forsterke konflikter.

Kirkeverge John Kristian Stranden i Kirkelig Fellesråd i Oslo sier dommen vil føre til at de skal gjennomgå flere rutiner.

(NTB)