Twitter:

Omstridt Oslo-video fjernet

I fjor delte høyrepopulisten Katie Hopkins en omstridt video hvor hun kom med påstander om Oslo-øst. Nå har Twitter utestengt henne og fjernet Oslo-videoen.

REAKSJONER: Flere nordmenn reagerer på Katie Hopkins uttalelser om forskjeller mellom Oslos øst- og vestkant. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I mai 2019 delte den britiske mediepersonligheten og høyrepopulisten Katie Hopkins en omstridt video om Oslo-øst på Twitter. Det fikk blant andre MDG-politiker Eivind Trædal, sportskommentator Kasper Wikestad og programleder Aleksander Schau til å reagere.

Natt til fredag bekrefter Twitter overfor BBC at Hopkins er blitt midlertidig utestengt fra nettsamfunnet for brudd på deres retningslinjer om hatytringer.

Twitter-meldinger fjernet

En talsperson for selskapet uttaler at de holder situasjonen under tett oppsyn, og at Hopkins holdes informert om utviklingen.

- Å bevare sikkerheten på Twitter er en av våre hovedoppgaver. Hets og trakassering hører ikke hjemme hos oss. De samme reglene gjelder for alle våre brukere, uttaler talspersonen.

Man kan fortsatt besøke Twitter-brukeren til Hopkins, men alle Twitter-meldingene hennes er fjernet. Det eneste som fortsatt er igjen av Twitter-meldinger er en tweet fra desember 2019, som Hopkins retvitret.

I den aktuelle meldingen anklages hun for å ha uttalt seg rasistisk om den britiske artisten Stormzy.

Den britiske programlederen Rachel Riley hevder at hun møtte representanter fra Twitter nylig, og ba dem om å vurdere Hopkins' aktivitet på mikrobloggtjenesten. Selskapet har ikke kommentert hvorvidt det var dette som førte til utestengelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer