Omstridt øy forsvant

New Moore Island er borte.

SOM SUNKET... India og Bangladesh har kranglet over New Moore Island (eller South Talpatti Island som den også kalles) i 30 år. Den omlag 10,5 kvadratkilometer store øya, som på grensa mellom nabolandene, er nå borte. Kart: GOOGLE
SOM SUNKET... India og Bangladesh har kranglet over New Moore Island (eller South Talpatti Island som den også kalles) i 30 år. Den omlag 10,5 kvadratkilometer store øya, som på grensa mellom nabolandene, er nå borte. Kart: GOOGLE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): En 30 år lang disputt mellom India og Bangladesh over en liten øy i Bengalbukta er avsluttet: Øya er borte, melder Associated Press (AP).

Oseanograf Sugata Hazra ved Jadavpur-universitetet i Calcutta sier satellittbilder bekrefter at den ubebodde og omlag 10,5 kvadratkilometer store New Moore Island, eller South Talpatti Island som den heter i Bangladesh, er borte.

Øya har trolig forsvunnet som følge av erosjon og geologiske prosesser.

Avgrensingene i området, og hvem som kontrollerer de gjenværende øyene, er fortsatt et åpent spørsmål mellom India og Bangladesh, trass New Moore Islands forsvinning, sier en anonym kilde ved Indias utenriksdepartement til AP.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer