SOM SUNKET... India og Bangladesh har kranglet over New Moore Island (eller South Talpatti Island som den også kalles) i 30 år. Den omlag 10,5 kvadratkilometer store øya, som på grensa mellom nabolandene, er nå borte. Kart: GOOGLE
SOM SUNKET... India og Bangladesh har kranglet over New Moore Island (eller South Talpatti Island som den også kalles) i 30 år. Den omlag 10,5 kvadratkilometer store øya, som på grensa mellom nabolandene, er nå borte. Kart: GOOGLEVis mer

Omstridt øy forsvant

New Moore Island er borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 30 år lang disputt mellom India og Bangladesh over en liten øy i Bengalbukta er avsluttet: Øya er borte, melder Associated Press (AP).

Oseanograf Sugata Hazra ved Jadavpur-universitetet i Calcutta sier satellittbilder bekrefter at den ubebodde og omlag 10,5 kvadratkilometer store New Moore Island, eller South Talpatti Island som den heter i Bangladesh, er borte.

Øya har trolig forsvunnet som følge av erosjon og geologiske prosesser.

Avgrensingene i området, og hvem som kontrollerer de gjenværende øyene, er fortsatt et åpent spørsmål mellom India og Bangladesh, trass New Moore Islands forsvinning, sier en anonym kilde ved Indias utenriksdepartement til AP.