Omstridt pastor ville brenne 2998 utgaver av Koranen

Terry Jones ble pågrepet før han rakk å sette fyr på muslimenes hellige bok.

PÅGREPET: Den amerikanske pastoren Terry Jones (t.h) har blitt pågrepet før han rakk å sette fyr på 2998 utgaver av Koranen. foto: Reuters/Michael Wilson/NTB Scanpix
PÅGREPET: Den amerikanske pastoren Terry Jones (t.h) har blitt pågrepet før han rakk å sette fyr på 2998 utgaver av Koranen. foto: Reuters/Michael Wilson/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omstridte amerikanske pastoren Terry Jones ble pågrepet onsdag, før han rakk å sette fyr på 2998 utgaver av Koranen.

Jones ble stanset av politiet i Mulberry utenfor Tampa. På tilhengeren hans fant politiet en stor grill som var fylt med koraner dynket med parafin. I bilen fant de flere ekstra parafinflasker.

På den omstridte pastorens nettside gikk det fram at han planla å sette fyr på 2998 utgaver av muslimenes hellige bok, som en hyllest til ofrene for terrorangrepene mot USA i 2001.

Ifølge avisen Orlando Sentinel var han bare minutter fra å gjennomføre markeringen da politiet slo til.

Terry Jones skapte store overskrifter da han i 2010 truet med å brenne Koranen.

Amerikanske myndigheter gikk hardt ut mot ham og advarte mot konsekvensene en slik aksjon kunne få for amerikanske statsborgere i utlandet, blant dem soldatene i Afghanistan.

Året etter gjennomførte Jones-menigheten likevel en koranbrenning, og i 2012 var den fanatiske pastoren aktiv i markedsføringen av en film med islamhets.

Alle de tre hendelsene utløste hissige demonstrasjoner og voldshandlinger i Midtøsten og Afghanistan.

(NTB)