Omstridt penis

Tilhørte den egentlig Rasputin?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det erotiske museet i St. Petersburg har en noe eiendommelig utstillingsgjenstand på glass. Ifølge museets leder og grunnlegger Igor Knyazkin, er det nemlig den russiske munken og hoffmannen Grigory Rasputins edlere deler som står utstilt.

Og den 30 centimenter lange penisen gjør ifølge Mosnews.com Knyazkin svært stolt.

- Ved å ha denne utstillingen kan vi slutte å misunne Amerika, som har Napoleon Bonapartes penis. Napoleons penis er dessuten liten og kan ikke sammenliknes med organet vårt på 30 centimeter, sa museumslederen.

Pølsevev?

Museum of Hoaxes er likevel ikke helt sikre på om dette er en bløff eller ikke. For er det virkelig Rasputins penis som ligger på glass? Uansett, nettstedet bringer like gjerne ryktene om penisens utrolige historie:

Etter at Rasputin ble myrdet i 1916 skal liket hans ha blitt funnet av en jomfru. Hun tok vare på det og i 1920-årene fikk en gruppe russiske kvinner i Paris fatt i penisen. Den ble dyrket som et hellig relikvie og oppbevart i en treeske. Rasputins datter, Marie, var ikke særlig begeistret over tanken på at farens penis befant seg blant disse kvinnene, og krevde den tilbake. Da Marie døde i 1977 forsvant penisen, inntil auksjonsfirmaet Bonham trodde de hadde kjøpt den - bare for å oppdage at det var en sjøpølse.

Nå hevder altså Det erotiske museet i St. Petersburg at penisen er i deres varetekt. Museumslederen hevder han kjøpte den fra en fransk antikvar.

Museum of Hoaxes stiller to betimelige spørsmål ved penisens ekthet; Hvor fikk den franske antikvitetshandleren penisen fra, og hvorfor er den preservert på væske mens den tidligere ble beskrevet som uttørket? Vel, denne penisens veier er nok uransakelige.

Grigory Rasputin

Rasputin ble født i Sibir 1869. Han var en analfabet småbonde og skal ha levd et utsvevende liv.

Etter å ha fått en religiøs åpenbaring fikk han rykte på seg blant småbøndene for å være en hellig mann som kunne kunne helbrede syke. Dette ryktet nådde hoffet og han ble satt til å stoppe tsarens sønns blødersykdom gjennom hypnose.

Her fikk han høy stjerne til tross for at han stadig levde et utsvevende liv, og da tsar Nikolas reiste bort i politisk ærend, påvirket Rasputin hans kone Alexandras utnevnelse av kirkeledere og ministere.

Etter flere forsøk på å svekke Rasputins innflytelse, drepte en gruppe adelsmenn ham i 1916. Først forgiftet de ham, så ble han skutt, og til slutt kastet de liket hans i elven Neva.

Kilde: Britannica Concise Encyclopedia

<B>UTSTILT:</B> Det erotiske museet i St. Petersburg hevder denne penisen tilhørte Rasputin. Rasputin skimtes på bildet i bakgrunnen.