Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omstridt «sjekkeekspert» som ble kastet ut av Australia og nektet innreise til Storbritannia planlegger «kurs» i Oslo

«Kveler» kvinner for å sjekke dem opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du deltatt på et seminar med Blanc eller Real Social Dynamic, eller på noen annen måte hatt kontakt med ham eller selskapet? Kontakt Dagbladet på 2400@db.no, 24 00 00 00 eller direkte til reporter.

(Dagbladet): Den kontroversielle «sjekkeeksperten» Julien Blanc er nektet adgang til Storbritannia, ble kastet ut av Australia og ble i dag også nektet innreise til Singapore, etter sterke protester mot «kurs» han og selskapet Real Social Dynamics tilbyr, hvor kritikerne mener at han oppfordrer til trakassering av og vold mot kvinner.

Som Dagbladet kunne fortelle tidligere denne måneden var Blanc i Norge tidligere i år, og nå har selskapet hans planlagt en ny omstridt «bootcamp» i Oslo 22. til 24. januar. Pris per deltaker: 500 dollar. Ifølge avisa Dagens Nyheter hadde de også planlagt opplegg i Stockholm, men det ble avlyst. Det skjedde etter at over 10 000 personer har skrevet under et protestopprop mot besøket.

Norsk opprop Det ble i går startet et tilsvarende opprop i Norge, og i skrivende stund har nesten 1400 erklært at de mener Blanc er uønsket i Norge, og at han bør nektes innreise.

Flere land, som Sør-Korea og Brasil, har varslet at Blanc vil bli nektet adgang. Blanc er født i Sveits, men har bodd og jobbet i USA i en årrekke. Utfra det som er offentlig kjent framstår det ikke som om han oppfyller de formelle kravene til å bli nektet innreise til Norge i dag.

Selskapet opplyser ikke om hvem som skal holde kurset. Blanc er på selskapets nettsider beskrevet som selskapets eneste «instruktør» med hele verden som arbeidsplass (en annen jobber fra London, resten i USA).

«Kveler» Blanc har profilert seg som «pick ut artist» i flere år, men de sterke protestene mot ham startet denne høsten med Twitter-kampanjen #takedownjulienblanc.

Blanc har selv lagt ut bilder og videoer av at han tar rundt halsen på ukjente kvinner, før han «hysjer» på dem. Han har lagt dem ut med emneknaggen #chokinggirlsaroundtheworld, og mener det er en god metode for «å fange kvinners oppmerksomhet». Ifølge Daily Mail kaller han selv «teknikken» for «kvelningsåpningen». Han har selv lagt ut et bilde på Instagram som skal være tatt i Norge hvor han gjør dette.

VAR ANGIVELIG I OSLO: Julien Blanc la i oktober ut dette bildet på Twitter, og skrev at han var på et utested i Oslo.
VAR ANGIVELIG I OSLO: Julien Blanc la i oktober ut dette bildet på Twitter, og skrev at han var på et utested i Oslo. Vis mer

Buzzfeed har publisert en video av at Blanc forteller deltakerne på et seminar at han som hvit mann i Japan kunne gjøre som han ville, og ta tak i hodet til jenter han traff og presse dem mot skrittet sitt. I samme artikkel viser de til en twittermelding, som nå ser ut til å være slettet, hvor han anbefaler regelrett plaging av kvinner «for å få dem til å bli».

- Dårlig humor Blanc sa tidligere denne måneden til CNN at han opplevde seg misforstått, at Twitter-meldingene hans var et «dårlig forsøk på humor» og at han beklaget overfor de som følte seg støtt av meldingene og oppførselen hans. Han sa også at han nå revurderte alt han hadde plassert på nettet, men at han ville fortsette som «instruktør».

Dagbladet har forsøkt å kontakte selskapet, men ikke fått noe svar.

KOSTBART KURS: Tredagerskurset koster 500 dollar. Faksimile
KOSTBART KURS: Tredagerskurset koster 500 dollar. Faksimile Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media