Omstridt tysk «lege» bosatt i Sandefjord er død

Ryke Geerd Hamer (82) tok «pasientene» sine av medisiner og ba dem i stedet tenke positive tanker.

BOSATT I SANDEFJORD: Siden 2007 har Ryke Geerd Hamer (t.v.) vært bosatt i Sandefjord, der han har drevet sitt eget «universitet» og tatt imot pasienter. Her fra et møte med Dagbladet i 2010. Bak t.h. advokat Erik Bryhn Tvedt, i forgrunnen Hamers unge spanske samboer. Foto : Bjørn Langsem/ Dagbladet
BOSATT I SANDEFJORD: Siden 2007 har Ryke Geerd Hamer (t.v.) vært bosatt i Sandefjord, der han har drevet sitt eget «universitet» og tatt imot pasienter. Her fra et møte med Dagbladet i 2010. Bak t.h. advokat Erik Bryhn Tvedt, i forgrunnen Hamers unge spanske samboer. Foto : Bjørn Langsem/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den omstridte og internasjonalt kjente tyske «legen» Ryke Geerd Hamer, som de siste ti åra har vært bosatt i Sandefjord, er død. Det bekrefter advokaten hans, Erik Bryhn Tvedt, overfor Dagbladet.

- Han døde 2. juli, av akutt sykdom. Han vil bli begravd i Tyskland, sier Tvedt.

Advokaten opplyser videre at en stiftelse vil videreføre Hamers livsverk.

Også østerrikske Der Standard melder at Hamer er død. Avisas kilde er hans støttespiller Erika Pilhar, moren til tidligere «pasient» Olivia Pilhar.

«Universitet»

Dagbladet har i en rekke artikler omtalt Hamer, som flere ganger er straffedømt i utlandet og er blitt satt i forbindelse med flere dødsfall. Siden 2007 har han drevet «Universitet Sandefjord for den Germanske Nye Medisin» fra sitt hjem i Sandefjord, der han også har mottatt en rekke pasienter.

Hamer har utviklet sin egen behandlingsmetode, «Den germanske nye medisin» (GNM). I tråd med denne blir pasienter rådet til å slutte med kjemoterapi (medisiner) og i stedet tenke positive tanker, siden sykdom skyldes negative tanker og følelser ifølge tyskeren, som ble fradømt legelisensen i 1986.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer