Omstridt ugressmiddel ga milliarderstatning i USA. Selges fortsatt i Norge

Fredag ble en amerikaner tilkjent en milliardererstatning fordi produsenten ikke advarte om at middelet kan forårsake kreft. Ugressmiddelet selges også i Norge.

DØENDE: Dewayne Johnson reagerer etter at dommen falt i rettssaken mot Monsanto i San Fransisco i California. Selskapet må betale Johnson nærmere 290 millioner dollar fordi de ikke advarte om at ugressmiddelet Roundup kan være kreftfremkallende. Foto: JOSH EDELSON / AFP
DØENDE: Dewayne Johnson reagerer etter at dommen falt i rettssaken mot Monsanto i San Fransisco i California. Selskapet må betale Johnson nærmere 290 millioner dollar fordi de ikke advarte om at ugressmiddelet Roundup kan være kreftfremkallende. Foto: JOSH EDELSON / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Monsantos ugressmiddel Roundup har i flere tiår vært redningen for bønder verden rundt, og selges blant annet av Felleskjøpet og Europris i Norge. Middelet har vært en gjenstand for debatt på grunn av virkestoffet glyfosat.

– Vi selger plantevernmidler som inneholder glyfosat. Jeg er ikke sikker på hvilke konsentrasjoner og blandinger det var i middelet i rettssaken i USA, sier markedssjef Bjørn Stabbetorp i Felleskjøpet til NRK.

– Hver eneste sommer får vi reaksjoner på Monsanto og deres virksomhet knyttet til plantevernmidler og GMO. Folk skriver kritiske innlegg på Facebook og andre steder. Det er mye følelser der ute, tilføyer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer