REVET VEKK: Planleggingen startet i 2003, nå er det bygging og salget gikk unna. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
REVET VEKK: Planleggingen startet i 2003, nå er det bygging og salget gikk unna. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.Vis mer

Omstridte Hankø-hytter revet vekk på én uke

Rettsmaraton og massive naboklager til tross, alle de 19 hyttene ble solgt på én uke da Hankø-prosjektet ble lagt ut.

(Finansavisen): Rettsmaraton og massive naboklager til tross, alle de 19 hyttene ble solgt på én uke da Hankø-prosjektet ble lagt ut.

- Det var salgsstart søndag, og nå er alle de 19 første hyttene solgt. Noen av dem gikk opp mot 1 million kroner over prisantydning etter budrunder, sier Rasmus Os.

Han er daglig leder i Fauna Eiendom, som er medeier i Hankø Utvikling. Dette selskapet har siden 2003 jobbet med å bygge 40 hytter i Husebukta på Hankø. Medaksjonæren Henning Forsberg driver Hankø Fjordhotell, som i en årrekke har ønsket å bygge hytter tilknyttet hotellet.

Skapte furore

Dette har skapt furore blant lokalbefolkningen, som mente det var en snikprivatisering av strandlinjen. Spesielt tungt har filmskaper Harald Zwart engasjert seg. Striden startet i 2007 da han sto skulder ved skulder med Ari Behn og prinsesse Märtha Louise i kampen mot utbyggingen.

Fem rettsrunder har Zwart kjørt mot utbyggerne, men tapt alle. I november uttalte han til Kapital at han ville bringe saken inn for sivilombudsmannen og deretter i nye runder i retten.

- Sivilombudsmannen har behandlet saken og ikke gitt klager medhold, sier Os.

Utsolgt på én uke

Dermed var det klart for salgsstart søndag 11. mars.

- Seks ble solgt mandag, resten gikk i løpet av uken, sier megler Ole Petter Arnesen i DNB Eiendom i Fredrikstad.

Hyttene hadde prislapper på 3,3 og 4,2 millioner.

- På to av hyttene til 3,3 millioner ble det budrunde. Salgssummen endte nesten 1 million høyere enn prislappen, sier Arnesen.

- Det har vært mange rettsrunder i dette prosjektet. Hyttene leveres fri for juridiske heftelser?

- Ja, alt er avklart. Seks av hyttene er innflytningsklare i år, resten neste år. Deretter settes et nytt byggetrinn på ytterligere 19 hytter, sier han.

Hyttene selges med utleieklausul, hvilket innebærer at eierne får disposisjonsrett tre måneder i året. Resten av tiden kan hotellet leie dem ut.

- Har dere anslått hva kjøperne kan forvente av leieinntekter?

- Vi har vært forsiktige med det. Det står ikke i prospektet og vi har ikke gitt muntlig anslag. Dette er ganske nytt konsept, og leieinntektene kan variere i år hvor man har VM-seilaser, store konferanser og annet.

Andre økonominyheter:

Nordmenn står i kø for bil til 2,5 mill.
Saudi-snakk løfter oljen - kan dette gi et rally?