ADVARER: : Plastisk kirurg Denis Boucq i Nice viser fram de onstridte brystimplantetene PIP (Poly Implant Prothese) som nå er blitt avdekket solgt under navnet M-Implants.Interpol jakter den franske grunnleggeren av konkursrammede PIP, og helsemyndighetene i blant annet Franrkike har gått ut med oppfordring til kvinner om å fjerne dem  FOTO: REUTERS/Eric Gaillard/SCANPIX.
ADVARER: : Plastisk kirurg Denis Boucq i Nice viser fram de onstridte brystimplantetene PIP (Poly Implant Prothese) som nå er blitt avdekket solgt under navnet M-Implants.Interpol jakter den franske grunnleggeren av konkursrammede PIP, og helsemyndighetene i blant annet Franrkike har gått ut med oppfordring til kvinner om å fjerne dem FOTO: REUTERS/Eric Gaillard/SCANPIX.Vis mer

Omstridte silikonpupper solgt under nytt navn

Over 200 i Norge. Interpol jakter selger av ikke-godkjent silikon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De omstridte brystimplantatene fra den franske produsenten PIP (Poly Implants Prothese) er blitt solgt under et annet merkenavn til rundt tusen nederlandske kvinner.

Det opplyste helsemyndighetene i Nederland mandag.

Implantatene fra PIP, som gikk konkurs i fjor, er blitt solgt under navnet «M-implants».

PIP var tidligere verdens tredje største produsent av silikonimplantater.

Etterlyst av Interpol
Grunnleggeren av selskapet er nå etterlyst av Interpol etter avsløringen av at han tok i bruk en type silikon som ikke var godkjent.

Helsemyndighetene i Frankrike har anbefalt 30.000 franske kvinner å fjerne sine PIP-implantater.

Over 200 i Norge Kvinner i Nederland, Storbritannia, Brasil og flere andre land oppfordres til å få silikonen i brystene sine sjekket av lege.

I Norge har drøyt 200 kvinner fått operert inn silikon fra PIP, men helsemyndighetene her til lands har så langt ikke gått ut med noen anbefaling om å fjerne eller sjekke implantatene.

(NTB-Reuters).