Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omsvermet drømmebil

GENHVE (Dagbladet): Nye Audi TT Roadster var omsvermet på første dag av årets store bilutstilling i Genhve. Og Dagbladets gjest på utstillingen, ti år gamle Alexander Lyseggen, er ikke i tvil - dette er drømmebilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiåringen må nok finne seg i å drømme noen år til. Andre, som en 81-åring fra Oslos østkant, har gjort drømmen til virkelighet.

For noen måneder siden oppsøkte han Harald A. Møller på Ryen, og kjøpte seg en flunkende ny Audi TT sportsbil til 420000 kroner. Han ønsker ikke å stå fram med navn - det synes han vil bli for brautete. For det er ikke vanlig at pensjonister på 81 kjøper seg en av Norges råeste sportsbiler.

Siste mulighet

Direktør Paul Hegna hos importøren sier at kunden er meget atypisk, men hadde en meget god forklaring på hvorfor han nå sitter bak rattet i en sportsbil som i første rekke kjøres av unge menn:

- Jeg har alltid drømt om å eie en sportsbil. Jeg antar at skal jeg få en slik mulighet, må jeg kjøpe den nå.

Ifølge importøren elsker kunden sitt nye leketøy. Han bruker bilen til ren nytelse.

- De som kjøper Audi TT er vanligvis unge og kreative mennesker, sier Paul Hegna. Det er solgt over 200 slike biler i Norge etter at den ble lansert i fjor, og det er langt flere enn forventet.

Verdensnyheter

Dagbladets gjest på bilutstillingen i Genhve er ti år gamle Alexander Lyseggen. Han er på sin første bilutstilling og om sitt mål i livet er han ikke i tvil:

- Førerkort for bil, sier han der han vandrer rundt blant verdensnyhetene.

Han setter seg bak rattet i den splitter nye Ferrari-modellen, Mondena. Beundrer en Rolls Royce, Bentley og en Cadillac. Imponeres stort over den artige Chrysler RT som både er praktisk og nyskapende.

Den nye Bobla er jo alt i Norge, men det er ikke Hondas åpne 2000-kabriolet eller Toyota Yaris Jaguar, Bugatti, Lamborghini og Alfa Romeo - de inngår alle i bilgutters drømmer. Men når Alexander skal velge seg sin drømmebil, er det Audi TT Roadster som er hakket foran Mercedes CL.

- Audi TT fordi den er så tøff med kabrioleten nede og masse luft i håret, sier han.

«Billig»

- Audi TT Roadster blir kjempebillig, hevder direktør Paul Hegna. Prisen starter på 450000 kroner, med 1,8 liters motor på 180 HK. Den har firehjulstrekk og taket vippes automatisk opp og ned.

De første utgavene av denne modellen kommer til landet rundt sankthans. Flere kunder har usett bestilt bilen - og det er kamp om å være den første kunden.

DRØMMEBILEN: Audi TT Roadster er drømmebilen for alle fra ti til åtti år. Prislappen er på kr. 450 000, og da har bilen firehjulstrekk, en stor mengde utstyr og den blir uten tvil årets sommerbil.
JAPSE-ITALIENER: Mitsubishi og italienske Pininfarina skal bli partnere. Grunnlaget er en liten «veltepetter» av en terrengbil - Mistubishi Pajero Pinin med høy bakkeklaring og 1,8 liters GDI-motor. Bilen er utviklet i Japan, men Pininfarina har laget en europeisk variant. Den er ventet til Norge i år 2000.
KRAFTBOMBE: Honda feirer det nye årtusenet med en kraftbombe av en kabriolet. S2000 lages i lette materialer, men har en to liters motor som utvikler hele 249 hk. Den skal lanseres i Norge, og de aller første bilene skal være på vei. Bilen skal konkurrere med Porsche Boxster, hvilket betyr at prisene vil starte på litt over en halv million. Ifølge kjennere skal det være en veldig gunstig pris for så mye rå krefter.
KOMPLETT: Med stasjonsvogn er VW Golf blitt komplett. Den kommer til Norge til sommeren - og er virkelig en bil med masse plass og stor komfort.
KUPÉ: Mens andre produsenter satser på fornuftige familiebiler, velger BMW å satse på sport og stil.
LUKSUS: har du stort behov for å utstråle rikdom - og har en velfylt kommebok? Da er den nye Mercedes 600 CL valget for deg. Alexander Lyseggen (til venstre) har ikke de nødvendige 1,5 millionene.