Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omtåket og forslått ble Anne-Lise (92) sendt alene hjem fra sykehuset

Ba om følge, men fikk nei.

USTØ: - Jeg var helt ustø og rar i hodet, så jeg syntes det var helt vesentlig at jeg ble fulgt hjem, sier Anne-Lise Knoph (92). Foto: Vidar Bakken/dittOslo.no
USTØ: - Jeg var helt ustø og rar i hodet, så jeg syntes det var helt vesentlig at jeg ble fulgt hjem, sier Anne-Lise Knoph (92). Foto: Vidar Bakken/dittOslo.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildet viser Anne-Lise Knoph (92) slik hun så ut da lokalavisa Akersposten/dittOslo møtte henne tre dager etter at hun tirsdag i forrige uke hadde en stygg fallulykke hjemme på Vinderen.
Med kløyvd overleppe, sprukket øyeeple og brudd i kneet ble hun fraktet med ambulanse til Legevakten og fikk sydd en mengde sting.

Sendt hjem alene
I tre-tida om natta var synsundersøkelsene på Ullevål ferdige, og Knoph fikk vite at hun skulle hjem.

- Jeg kunne ikke skjønne hvorfor jeg ikke fikk overnatte på øyeavdelinga. Jeg var helt ustø og rar i hodet, så jeg syntes det var helt vesentlig at jeg ble fulgt hjem, forteller Knoph til Dagbladet.

Men selv om hun uttrykkelig ba om det, greide ikke sykehuset å finne noen som kunne bli med henne i taxien hjem.

Ba om følge Heldigvis viste synsundersøkelsene på Ullevål at synet var i orden, selv om øyeeplet hadde sprukket. Utpå natta var Anne-Lise Knoph likevel bekymret, fordi hun var omtåket og noen sa at hun kanskje måtte hjem.

- Da sa jeg at jeg i hvert fall måtte få følge helt hjem så jeg kom meg i seng. Så fikk jeg beskjed om at det kom en drosje og hentet meg. Igjen sa jeg til sykepleier at jeg måtte ha følge hjem. Det gjentok jeg helt til de lukket døren til drosjen med beskjed om at drosjesjåføren kunne følge meg til døren, sier Knoph til nettstedet dittOslo.

- Fortjener bedre
Hennes datter Hege Knoph Berg var på fjellet og greide ikke komme seg til Oslo før onsdag. - Jeg ble veldig redd da jeg så mor. Hun så ille ut, og klaget over dobbeltsyn. Jeg syntes fryktelig synd på henne, sier hun til Dagbladet.
Nå er datteren rasende over det som skjedde.
- Mor fortjener det beste, og det synes jeg ikke hun har fått, sier hun til Dagbladet.
Av sykehuset fikk hun vite at det hadde vært helt fullt den natta, med madrasser på gulvet.

- Ringte hjemmesykepleien
Kommunikasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Oslo Universitetssykehus sier at han er i ferd med å kartlegge hendelsesforløpet da Anne-Lise Knoph ble lagt inn.
Foreløpig sier han dette:
-Det som skjedde, er at det ble tatt telefoner til hjemmesykepleien tre ganger i løpet av den natta, senest da hun ble puttet i en drosje, med beskjed om at de skulle møte henne på adressen, og sykepleieren som ringte fikk vel ikke forståelsen av at dette ikke skulle skje, sier han til Dagbladet.
- Vi kan ikke se at bydelen har gjort noe galt. Henvendelsen fra sykehuset er fulgt opp, sier leder av Bestillerenheten i Bydel Vestre Aker, Monica Enge Eriksen. Hun sier at bydelen «i utgangspunktet stiller seg undrende til at så gamle mennesker blir sendt hjem så sent på natta».

Føler seg heldig Til tross for sjokket, er Anne-Lise Knoph selv opptatt av å få fram hvor grundig og godt øyelegene undersøkte henne, og er glad for å ha beholdt synet.
- Hellet følger meg, sier hun til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media